~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 decembrie 2021

CALEA PACII


                             "...si sa ne indrepte picioarele pe calea pacii! (Luca 1:79)

In primul rand Domnul Isus a facut o cale a pacii pentru noi. Pacatul distrusese drumul spre cer, lasand doar o cale bonlavicioasa  si spinoasa pe care sa mearga picioarele omenesti. N-ar fi existat niciodata o carare a pacii, daca Isus Insasi  nu ar fi facut-o 

Toate caile din viata, in afara de aceasta pe care ne-a deschis-o El, sunt pline de dureri si de necaz si duc numai la amaraciune disperare si moarte.

Insa Domnul Cristos a pregatit o cale speciala, care este frumoasa, binecuvantata si duce la bucurie si glorie eterna .

Facerea acestui drum n-a fost un lucru usor. La construitia unora din marile magistrale ale lumii au fost sacrificate mii de vietii omenesti.

Uneori, inaintand pe calea rascumpararii, in mijlocul scenelor linistite, cu muzuica dulce la urechi, cu mangaieri  bogate in inimile noastre si sperante ceresti care ne atrag sa mergem inainte, uitand ce L-a costat pe Domnul nostru

binecuvantat - ce truda, lacrami si sange - ca sa ne pregateasca o cale, sa o intinda deasupra prapastiilor  si sa netezeasca muntii, Insa acum calea este deschisa si ea este o cale a pacii de la inceput pana la sfarsit.

Multi oameni cred ca viata crestina este grea, neplacuta, aspra si prapastioasa, insa ea este , cu adevarat, o cale placuta a pacii.

Singurii oameni cu adevarat fericiti din aceasta lume sunt cei care Il urmeaza pe Domnul Cristos de-a lungul caii rascumpararii. Isi au si ei partea lor de necazuri, dezamagiri  si intristari; dar, in mijlocul acestora, au tot timpul o pace ascunsa, de care lumea nu stiu nimic.

In vaile joase dintre muntii mareti sunt carari care infatiseaza in mod incantator calea pacii crestinului. Acolo sus, printre piscuri si colturi de stanca, furtunile sufla cu furie, dar pe aceste poteci din vale nu se face niciodata simtit vreun suflu de furtuna.

Florile infloresc si izvoarele de apa clipocesc de-a lungul drumului, pomii isi raspandesc umbra placuta, iar cantecul pasarilor rasuna in vazduh. Asa este si "calea pacii" Domnului Cristos in aceasta lume.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: