~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 decembrie 2021

DE LA IESLE PAN ' LA CRUCE


 "Ea va naste un Fiu si-l vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Sau de pacatele lui.(Matei 1:21)

Noi toti am primit un mesaj de la Dumnezeu Insusi. Ca sa putem primi si intelege acest mesaj, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit din lumea necuprinsa si minunata a cerului in lumea noastra mica si lipsita de stralucire.

Copilasul din ieslea Betleemului nu este altvineva decat Fiul lui Dumnezeu care a devenit Om. Sa nu lasam indiferent deoparte acest mesaj!

Prima parte a mesajului ne spune ca suntem pierduti!  " Nu este nicio deosebire, caci toti au pacatuit si n-au ajuns la slava lui Dumnezeu: (Romani 3:22-23)

Pacatele noastre, cum ar fi fost mincina, ura, cearta, violenta, egoismul, lipsa de iubire, imoaritatea, blasfemia avaratia, batjocura insalaciunea...,faco despartire intre noi si Dumnezeu.(Isaia 59:2)
 
Ochi lui Dumnezzeu sunt asa de curati, ca nu pot sa vada raul (Habacuc 1;13) El uraste pacatul si nu Il toloreaza. Pentru ca Dumnezeu este absolut drept, El va pedepsi orice pacat.

Dar Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume sa judece lumaea, ci ca lumea, sa fie mantuita prin El." (Ioan 3:17) -aceasta este a doua parte a mesajului.

Dumnezeu nu este doar sfant si drept, ci El este si dragoste ."Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca L-a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"Ioan 3:16)

Pentru a intelege aceasta dragoste, trebuie sa ne indreptam de la Betleenem si de la ieslea catre Ierusalim si catre cruce.

Acolo, dupa 33 de ani de la iesle, Omul Isus Hristos a fost rastignit pe cruce din ura si din invidie.Isus Htistos , care nu a facut niciodata in viata Lui niciun pacat, a mers de bunavoie pentru pacatele altora si in locul acestora la judecata lui Dumnezeu.

"Pedeapsa  care ne da pacea era peste El" Isaia 53:5) Astfel, pe aceasta temelie, Dumnezeu ne da  iertare pacatelor si scapam de pedeapsa meritata."Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte si sa ne curateasca de orice nedreptate " (1 ioan 1:9)

Dumnezeu ne cunoaste pacatele, dar asteapta ca  noi sa aceptam sentinta Lui asupra vietii noastre si sa venim in rugaciune cu fiecare pacat de care ne aducem aminte si sa-l marturisim inaintea Lui.

"Cine aude cuvantul Meu si crede in Cel care M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata ,ci a trecut din maoarte la viata." (Ioan 5:24){Samanta buna}

Niciun comentariu: