~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 17 decembrie 2021

O MARE TAINA


 "Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea ...iata ca a venit niste magi din rasarit la Ierusalim..."(Matei 2:1)

Aceasta a fost cea mai minunata nastere care a avut loc vrodata in aceasta lume. Nu este de mirare ca au fost atat de multe evenimente remarcabile care acompaniat-o, ca ingerii s-au pogorat ca s-o anunte si sa-si cante cantcul lor de bucurie si ca magii au venit de departare ca sa-si aduca omagiile.

 Era Fiul lui Dumnezeu intrupat care-Si dormea primul somn in ieslea din Betleem.

Aceasta este o taina atat de mare, incat n-o putem intelege; totusi stim ca Acelasi care atunci a devenit trup fusese cu Dumnezeu in eternitate, ca era Dumnezeu, ca a fost facute toate lucrurile, ca in El se afla izvorul intregii vieti al fericirii.

Faptul straniu n-a fost acela ca un copil s-a nascut; in aceasta lume se naste un copil la fiecare bataie de inima. Nici faptul ca un copil s-a nascut intr-un staul n-a fost o intamplare remarcabila in acea tara.

Dar cand ne amintim cine era Cel care s-a intrupat in acea noapte, ne aflam in prezeta celei mai uimitoare minuni din toate vremurile.

Cu siguranta ca si noi ar trebui sa venim impreuna cu pastorii si cu magii ca sa aducem omagiile la ieslea Aceluiasi glorios  Rege-copil.

Magii au calatorit sute de mile ca sa-L gaseasca pe Cristos. Calatoria a fost dificila, periculoasa si foarte costitoare.Noi n-ar trebui sa consideram nicio truda si niciun sacrificiu prea mare ca sa-L gasim pe Cristos.

Ar trebui sa fim gata sa mergem mii de mile, daca este nevoie, ca sa-L gasim. El este margaritarul de mare pret, si vom fi rasplatiti din belsug pentru cautarea noastra, desi ne va costa pierderea si jertfirea tuturor lucrurilor, desi va trebui sa ne dam chiar si vietile, pentru a-L castiga pe El.

Observam, de asemenea, ca intotdeauna cei care sunt cel mai aproape de Cristos vad primii slava Sa. El S-a nascut printre evrei, insa nimeni din Ierusalim nu s-a dus sa I se inchine.

Va fi la fel si cu noi?Vom pierde binecuvantarea de a-L vedea pe Mantuitorul care este atat de aproape?{J.R.Miller}

Niciun comentariu: