~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 octombrie 2021

" CINE SE INCREDE IN DOMNUL ESTE FERICIT "


"Iata inceputul intelepciunii:dobandeste intelepciunea, si cu tot ce ai, dobandeste priceperea. Inalt-o, si ea te va inalta; ea va fi slava ta, daca o vei imbratisia....Cand vei umbla, pasul nu-ti va fi stanjenit; si cand vei alerga nu te vei poticni. Tine invatatura, n-o lasa din mana; pastreaz-o caci ea este viata ta."                                                          (Proverbe 4:7-8-12,13)

Intelepciunea este puterea unui om; sub calauzirea ei, el poate sa duca la bun sfarsit orice plan .Conducerea inteleapta ii ofera omului cea mai mare bucurie si reprezinta cea mai nobila folosire a talentelor lui.

Purtandu-te intelept, ai parte numai de lucruri bune. Fara intelepciune, esti ca un manz nestiutor, alergand  incoace si incolo, pierzundu-ti puterea si energia in lucrurile care nu merita.

Intelepciunea este busola care te ajuta sa te orientezi pe marea agitata a vietii ; fara ea, esti ca o corabie in deriva, la bunul plac al vantului si valurilor.

Intr-o lume ca cea de astazi, cel care nu este intelept merge din rau in mai rau; in loc sa-i mearga bine,se loveste de nenumarate probleme.

Daca nu-si pazeste pasii cu cea mai mare grja, perelinul isi va rani picioarele si va sangera in maracinii vietii.

Cel care calatoreste printr-un pustiu bantuit de talhari trebuie sa fie foarte intelept, daca vrea sa ajuga cu bine la destinatie. Daca sub calauzirea Marelui Indrumator, Ii urmam cu atentie pasii, vom avea parte de bine chiar si in cel mai negru ceas.

Mai sunt si acum fructe din pomii Edenului, care asteapta culese, si cantarile Paradisului rasuna inca printre negurile pamantului.

Intrebati unde se poate gasi Intelepciunea? Multi au visat la  ea, fara sa o gaseasca niciodata. Unde o putem invata? Sa ascultam glasul Domnului, fiindca El singurul care stie secretul.

El a descoperit fiilor oamenilor care este izvrul adevaratei intelepciuni, si acestea se afla in cuvintele: "Cine se increde in Domnul este fericit".

Calea care duce la intelepciune este incredera in Domnul. Aceasta cale te ajuta sa iesi din cele mai incalcite labirinturi ale vietii; urmeaz-o si vei avea parte de eterne binecuvantari.

Cel care se increde in Domnul are o diploma de intelepciune garantata din Scriptura. Este fericit acum, si va fi fericit pentru vesnicie. Doamne, in pacea acestei seri vino cu mine in gradina si invata-ma intelepciunea !{CHARLES H,SPURGEON} 

Niciun comentariu: