~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 25 octombrie 2021

CUM MAI PUTEM FI MANDRI?


"De aceea si poate sa mantuieasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu  prin El. pentruca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei.(Evrei 7:25)

Isus este marele invatator  al adevaratei smeriri.  Avem nevoie sa invatam zilnic de la El. Priviti-l pe invatator  lund un  prosop si spaland  picioarele ucenicilor Sai!

Urmasi ai lui Hristos, nu vreti sa va umiliti? Priviti-L ca slujitor al ucenicilor si n-o sa mai puteti sa fi mandri! Nu este propozitia aceasta sumarul biografiei Sale: "s-a smerit?

In timpul vietii Sale pe pamant, nu S-a desbracat El de hainele marii una dupa alta, pana in momentul in care, gol a fost rastignit pe cruce?

Nu S-a lepadat El de Sine, varsandu-Si  sangele, renuntand la toate pentru noi, pana in momentrul in care, sarac si lipsit, a fost ingropat  intr-un mormant?

Cat de jos a ajuns Mantuitorul!  Cum mai putem fi mandri? Aseaza-te  la piciorul crucii si numara picaturile purpurii care te-au curatat.

Poarta coroana de spini. Priveste-I umeri biciuiti, scaldati inca in sange. Priveste-i mainile si picioarele strapunse de piroane si intreaga-I faptura supusa bajocorii si invidiei.

Obsearva amaraciunea, nelinistea si durerea care se oglindesc pe fata Lui. Asculta strigatul cutremator "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit. (Matei 27: 46)

Si daca nu te arunci la pamant in fata crucii, inseamna ca n-ai vazut-o . Daca nu te umilesti in prezenta Domnului Isus, nu Il cunosti. Ai fost atat de pierdut, incat numai sacrificiul singurul Fiu al lui Dumnezeu te putea salva.

Gandeste-te la asta si asa cum a cum a facut Domnul Isus, pleaca-te si tu in umilinta la picioarele Sale.Simtamantul iubirii uimitoare a Domnului Hristos pentru noi ne umileste mai mult decat propia noastra vina. 

Fie ca Domnul sa ne aduca in meditatie la Calvar. Atunci pozitia noastra nu va mai fi cea a celui mandru, ci acelui umil, care iubeste mult pentru ca i s-a iertat mult.

Mandria nu poate trai langa cruce. Sa ne asezam acolo si sa ne invatam lectia, apo sa ne ridicam si sa o punem  in practica.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: