~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 31 mai 2021

"REPETITIA FACE PERFECTIUNEA"


 "De aceea si  Eu va spun: Cereti si vi se va da: Cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide.Fiindca oricine cere, capata; cine cauta gaseste;si celui ce bate,i-se deschide. (Luca 11:9)
"Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage necurmat, si sa nu se lase.(Luca 18:1)

"Uitati-va cu bagare de seama la furnica" , le-a spus odata prietenilor lui marele cuceritor oriental Tamerlane. Povestindu-le o intamplare din tineretea lui, a spus:

"Odata am fost nevoit sa primesc adapost de la vrasmasii mei intr-o cladire ruinata, unde am stat mai multe ore. 

Dorind sa-mi distrag gandurile de la situatia mea deznadajduita, mi-am atintit privirea asupra unei furnici care cara o boaba de porumb mult mai mare decat ea, in sus pe un zid inalt.

Am inumarat incercarile ei de a-si duce planul la bun sfarsit. Boaba de porumb a cazut la pamant de 69 de ori, dar insecta a presevarat. A 70-a oara a ajuns sus.

Realizarea furnicii mi-a dat curaj in momentul acela, si n-am uitat niciodata lectia" din Afacerile Imparatului.

O rugaciune care foloseste rugaciunile anterioare care n-au primit raspuns ca o scuza pentru lene, a incetat deja sa mai fie o rugaciune a credintei.

Pentru cine se roaga cu credinta, rugaciunile care n-au  primit raspuns nu sunt altceva decat dovada ca raspunsul este mult mai aproape.

De la inceput si pana la sfarsit, lectiile si exemplele Domnului nostru ne invata ca rugaciunea care nu este ferma si persistenta, nici reinsufletita si reimprospatata, si care nu-si aduna putere din rugaciunile anterioare, nu este rugaciunea care va triumfa. William Arhur.

Arthur Rubinstein, marele pianist, a spus odata: "Daca neclijezi sa exersezi o zi, observ eu, doua zile, observa  prietenii mei; trei zile observa publicul". Este vechiul principiu:"Repetitia face perfectiunea".

Trebuie sa continuam sa credem, sa ne rugam si sa facem voia Lui. In orice arta, cand artistul  inceteaza sa exerseze, stim rezultatul. Daca  am folosi aceleasi nivel de judecata sanatoasa in credinta noastra pe care o folosim in viata de zi cu zi, am merge inainte spre perfectiune.

Motto-ul lui David Livingston era: "Am hotarat sa nu ma opresc niciodata pana nu ajung la tinta si pana cand nu mi-am atins scopul".El era biruitor prin perseverenta neclintita si incredere in Dumnezeu.{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: