~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 mai 2021

"SI EU IMI VOI ADUCE AMINTE DE LEGAMANTUL MEU"


 "Curcubeul va fi in nor;si Eu Ma voi uita la el ca sa-Mi aduc aminte de legamantul cel vesnic..."(Geneza 9:16)

Observati forma fagaduintei . Dumnezeu  nu a spus: "cand vei vedea curcueul  si iti vei aminti de legamantul Meu, atunci  nu voi distruge pamantul". 

Fagaduinta nu depinde de memoria noastra, care este slaba si ratacitoare; ea se bazeaza pe memoria lui Dumnezeu, care este infinita si neschimbatoare. 

"Curcubeul va fi in nor; si Eu ma voi uita la el, ca sa-Mi aduc aminte de legamantul cel vesnic."(versetu 16)

Nu de amintirile mele se leaga legamantul, ci faptul ca Dumnezeu isi aminteste de mine si de legamantul Sau cu mine este temelia sigurantei mele. Slava lui Dumnezeu!

Toate fortaretile mantuirii  sunt asigurate de puterea divina. Chiar si cele mai mici turnuri, despre care credem ca sunt lasate in grija oamenilor, sunt pazite de puterea Lui.

Nici amintirea legamantului nu este lasat pe seama noastra. Noi putem uita, dar Domnul nu uita pe sfintii sapati in palmele Sale."Iata ca te-am sapat pe mainile Mele, si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!(Isaia 49;16)

Noi suntem asemena Israelului in Egipt. Sangele trebuie pus pe tocul si pe usiorii usii. Domnul nu spune: "cand tu vei vedea sangele, Eu voi trece peste tine" Ci "cand Eu voi vedea sangele, Eu voi trece peste tine,(vezi Exodul 12:22-23.

Privind la Isus, primesc bucurie si pace, dar numai atunci cand Dumnezeu priveste la Isus este asigurata mantuirea mea si a tuturor alesilor Sai.

Este imposibil ca Dumnezeu sa se uite la Christosul, Garantul nostru insangerat si sa se mai manie o data pentru pacatele pedepsite in Isus.Nu de noi depinde sa fim mantuiti, amintindu-ne legamantul.

Nu exista nicio combinatie de in si lana in jertfa lui Christos - nici o urma de mana omeneasca nu intineaza lucrarea de mantuire .Mantuirea nu vine prin om sau de la om, ci doar prin Domnul.

Noi ne vom aminti legamantul doar prin harul divin. Totusi temelia sigurantei noastre nu se afla aici.

Faptul ca Dumnezeu Isi aminteste de noi si nu faptul ca noi ne amintim de Dumnezeu,este siguranta noastra.De aceea legamantul este "un legamant vesnic" Geneza 9:16){CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: