~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 20 mai 2021

CRISTOS, CALEA


 " Tot ce-Mi da Tatal ,va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara."(Ioan 6:36)
 " Trestia franta n-o va zdrobi, si mucul care mai arde inca, nu-l va stinge.(Isaia 42:3)

O cale  duce intotdeauna undeva.  Isus este cale de pe pamant la cer si de asemenea, de la cer la pamant. Prin El ajungem la Dumnezeu si prin El Dumnezeu vine la noi,

El este adevarata si unica scara ale carei picioare se sprijina pe pamant si al carei varf ajunge in insasi slava lui Dumnezeu.

In umanitatea Sa, Isus Se pleaca spre cele mai de jos adancimi ale nevoii si suferintei. Daca  ar fi fost numai Dumnezeu, si nu om, nu ar fi putut face acesta.

Intruparea a insemnat lasarea scarii jos, pana s-a proptit in vaile cele mai adanci. Acum nu mai exista niciun loc de rusine sau vina in aceasta lume, din care sa nu porneasca o scara a luminii, cu treptele sale celeste ducand in sus, spre Dumnezeu si cer.

Pentru ca, in timp ce umanitatea Domnului Cristos aduce scara jos, in locurile pamantesti cu cele mai dureroase nevoi,  divinatatea Sa poarta scara dincolo de stelele stralucitoare, in insusi centrul slavei lui Dumnezeu.

Pe o pagina a Noului Testament Il descoperim pe Isus pe cruce,  murind in intuneric si rusine intre talhari. 

Deschidem o alta pagina si Il vedem pe acelasi Isus in mijlocul stralucirii ceresti, avand inca intiparite urmele ranilor, insa incoronat cu slava. Priviti scara de la pamant la cer!

O scara este o cale pe care sa te urci cu picioarele. Cristos este, asadar, calea prin care pacatosii pot sa iasa din pacatele lor si sa urce spre puritatea si binecuvantarea cerului.

Un lucru de remarcat in mod special este acela ca nu exista decat o singura cale. Cristos este singurul Mijlocitor. putem intra in familia Tatalui numai prin El.

Harul poate veni la noi numai prin El. Prin urmare nu exista nicio posibilitate de alegere a cailor; daca nu mergem pe aceasta singura cale, nu putem ajunge niciodata acasa.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca menirea unei cai este de a se umbla pe ea. Noi trebuie sa ne punem picioarele pe acesta scara si sa urcam treapta cu treapta, pana ajungem la trepta cea mai de sus,care va fi in cer.J.R{Miller}

Niciun comentariu: