~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 3 mai 2020

BIRUITORI ASUPRA FRICII


























 " De aceea prea iubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului,caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.(1Corinteni 15:58)

Nu lasa ca ceea ce nu poti face sa  afecteze ceea ce poti face! Impresarul de box Cus D'Amato a spus: "Eroul si lasul simt amandoi aceeasi teama, dar eroul o foloseste si o proiecteaza asupra adversarului, in timp ce lasul fuge. E aceeasi teama; conteaza ceea ce faci cu ea. 

"Majoritatea emotiilor negative pot fi convertite in ceva pozitiv care sa te ajute sa mergi mai departe in viata. Iti  este frica de saracie? Converseste-o  intr-o etica a muncii. Iti este teama de lacomie? Converseste-o in generozitate.

Iti este teama de respingere? Converteste-o in abilitate de a interactiona cu oamenii. Iti este teama de lipsa de semnificatie? Converseste-o in slujirea altora.

Dupa cum a remarcat economistul Roger Babson: "Daca lucrurile merg rau, nu merge cu ele."  In schimb , cauta o modalitate noua de a le rezolva.

Viata ta se poate schimba atunci cand elimini lucrul care iti produce frica si folosesti acea energie pentru a face ceva care merita.Exista multe lucruri in viata pe care nu le putem controla si nu avem nici un motiv intemeiat ca sa ne ingrijoram pentru ele.

Scriitorul Harold Stephens a spus: "E o mare diferenta intre ingrijorare si preocupare. O persoana ingrijorata vede o problema ; O persoana preocupata rezolva o problema.

"Cun poti deveni o persoana care rezolva probleme? Concentrandu-te  asupra lucrurilor pe care le poti controla. Primul dintre acestea este atitudinea. Nu uita, ceea ce ti se intampla tie nu este nici pe de parte la fel de important ca ceea ce se intampla in tine.

Un al doilea lucru pe care-l poti controla este calendarul tau. Poate nu vei fi capabil sa controlezi circustantele de astazi, dar te poti stradui sa faci planuri pentru timpul pe care il ai. Majoritatea dintre noi ne temem de viitor... Pentru ca nu ne pregatim pentru el.

{coordonatori Bob& amp ; Debby Gass}
                  www.fundatisser.ro

Niciun comentariu: