~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 30 aprilie 2020

ATITUDINI MOLIPSITOARE

























"Urmati dar pilda lui Dumnezeu ca niste copii prea iubiti.Traiti in dragoste,dupa cum si Hristos ne-a iubit, si S-a dat pe Sine pentru noi"ca un prinos si o jertfa de bun miros,lui Dumnezeu. "( Efeseni 5:1-2)

Virusurile de raceala si gripa nu sunt singurile care sunt contagioase, ci si atitudinile: "Tovarasiile rele strica obiceiurile bune".

Cercetatorii  numesc lucrul acesta "molpsire emotionala" si afecteaza viata in acelasi fel ca si un mar putred care strica intreaga ladita de mere.Un expert in relatii spune:

Un angajat pesimist poate influenta intreaga  echipa si poate crea un mediu toxic de lucru. Un lider negativist poate sa faca locul de munca dezagreabil pentru echipa. Un angajat fara chef de lucru poate izgoni nenumarati clienti.

Vaicareala poate functiona ca un cancer si se poate extinde in toata organizatia, sabotand starea de spirit din performata echipelor cu talent si potential mare.

Noi nu suntem numai o creatie a culturii noastre, ci noi cream cultura in fiecare zi prin gandurile noastre, prin convingirile si prin faptele noastre.

Putem fi contagiosi in mod negativ sau in mod pozitiv.Putem fi un germene care ataca sistemul imunitar al organizatiei noastre sau putem functiona ca o doza de vitamina C, intarind-o .

Emotiile noastre au un impact in lumea care ne inconjoara."Apostolul Pavel spune: "sa va desbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare; si sa va innoiti in duhul mintii voastre.(Efeseni 4:22-23)

Cum? Rugandu-L pe Dumnezeu sa ne prefaca "intr-alt om (1Samuiel 10:6) schimbandu-ne atitudinea dintr-una care molipseste in mod negativ, intruna care are impact pozitiv asupra celor cu care interactionam in fiecare zi.

In acelas timp,fii selectiv in privinta tovarasiilor pe care le ai. Ii cunosti din experienta pe cei care te trag in jos si care te secatuiesc de energie. Roaga-te pentru ei,dar micsoreaza timpul pe care il petreci in compania lor.          {coordonatori Bob & Debby Gass}
                                                    www.fundatiaseer.ro
                             

Niciun comentariu: