~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 7 mai 2020

"CREDINTA DIN PARTEA LUI DUMNEZEU"


























Isus le-a spus o pilda, ca trebuie sa se roage necurmat ,si sa nu se lase (Luca 18:1)
"Faceti in toata vremea, prin Duhul ,totfelul de rugaciuni si cereri .Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune penru toti sfintii. (Efeseni 6:18)

Esecul in staruinta este una din cele mai frecvente probleme in rugaciune si miljocire. Incepem sa ne rugam pentru ceva, inaltand cererile noastre timp de o saptamana, sau chiar o luna, dar apoi ,daca nu primim un raspuns clar, repede  ne dam batuti si incetam sa ne mai rugam pentru lucru respectiv.

Aceasta este o greseala cu consecinte ingrozitoare si este pur si simplu o sursa in care incepem multe lucruri, dar nu le vedem niciodata terminate. Aceasta duce la ruina in toate domenile vietii.

Oamenii care se obisnuiesc sa inceapa ceva fara sa termine vreodata, isi formeaza obiceiul de a esua. Si cei care incep sa se roage pentru ceva fara perseverze pana ajung la un rezultat buni si formezea acelasi obicei in rugaciune.

Renuntarea este aceptarea esecului si a infrangerii. Infrangerea duce apoi la descurajare si indoieli cu privire la puterea  rugaciunii, ceea ce poate fi fatal pentru succesul vietii de rugaciune a unui om.

Oamenii intreaba adesea: "Cat de mult trebuie sa ma rog?  N-ar trebui sa revin la momentul in care am incetat sa ma rog si sa las problema in mana lui Dumnezeu? singurul raspuns este acesta:Roaga-te
pana cand ti se implineste rugaciunea sau pana cand esti deplin incredintat  in inima ta ca se va implini.

Doar cand una din aceste doua conditii va fi indeplinta este sigur sa te opresti din staruinta in rugaciune, pentru ca rugaciunea nu este doar  chemarea lui Dumnezeu, ci este si o lupta cu Satan.

 Si deoarece Dumnezeu foloseste mijlocirea noastra ca o arma puternica a biruintei in lupta, El singur trebuie sa decida cand este sigur sa incetezi sa te mai rogi.

De aceea noi nu indraznim sa incetam sa ne rugam pana nu a venit raspunsul sau pana nu primim incredintarea ca va veni.

In primul rand, ne oprim pentru ca vedem efectiv raspunsul. In al doilea rand ,ne oprim pentru ca credem ,si credinta din inimile noastre este tot atat de demna de incredere ca vederea ochilor nostri, pentru ca este "credinta din partea lui Dumnezeu"  Efeseni 6:23) si "Credinciosia lui Dumnezeu" Romani3:3)  pe care o avem in noi.

Daca traim o viata de rugaciune,vom ajunge sa experimentam si sa recunoastem din ce in ce mai mult aceasta incredintare data deDumnezeu. Vom sti cand sa ne odihnim in ea linistiti si cand sa continuam sa ne rugam cand vom primi raspunsul Lui. Practicarea Rugaciunii

Asteapta promisiunea lui Dumnezeu  pana cand El te intanleste acolo, pentru ca El Se intoarce intotdeauna pe calea promisiunilor Lui selectat. {Izvoare in desert}

Niciun comentariu: