~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 28 mai 2020

Il VEZI TU PE ISUS IN NORII VIETII TALE?


















" Si  din nor s-a auzit un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu prea iubit :de El sa ascultati."(Luca 9:35)                    "Iata ca El vine pe nori..."(Apocalipsa 1:7)

In Biblie, norii sunt Intotdeauna asociati cu Dumnezeu. Norii sunt durerile, suferintele sau imprejurarile provindentiale din interiorul sau exteriorul vietii noastre personale, care par de fapt sa fie in contradictie cu suvetanitatea lui Dumnezeu.

Insa tocmai norii acestia, Duhul lui Dumnezeu de invata sa umblam prin credinta. Daca in viata noastra nu ar exista niciodata nori, nu am avea credinta.

"Norii sunt praful picioarelor Lui." (Naum 1:3) Ei sunt un semn ca Dumnezeu este prezent. Ce revelatie mareata este sa stim ca durerea, pierderea unei persoane dragi  si suferinta sunt de fapt norii de care este insotit Dumnezeu!

Dumnezeu nu Se poate apropia de noi fara nori - El nu vine invaluit  intr-o stralucire orbitoare.

Nu este adevarat sa spunem ca Dumnezeu doreste sa ne invete ceva in incercarile noastre. Prin fiecare nor pe care il aduce El in calea noastra, El doreste sa ne dezvatam de ceva.

Scopul Sau in folosirea norului este sa ne simplifice convingerile, pana cand relatia noastra cu El este intocmai precum cea a unui copil - o relatie pur si simplu intre Dumnezeu si sufletul nostru si in care alti oameni nu sunt decat umbre.

Pana cand alti oameni nu devin pentru noi umbre, norii si intunecimea vor veni peste noi din cand in cand. Devine relatia noastra cu Dumnezeu mai simpla decat a fost ea vreodata?

Exista o legatura intre imprejurarile providentiale ciudate ingaduite de Dumnezeu si ceea ce stim despre El, si trebuie sa invatam sa interpretam misterele vietii in lumina cunoasterii lui Dumnezeu.

Pana cand nu putem sa infruntam cea mai profunda si mai intunecata realitatea a vietii fara ca perspectiva noastra asupra caracterului lui Dumnezeu sa fie lezata , inca nu Il cunoastem.

"Cand au intrat in nor, s-au inspaimantat" (Luca 9: 34, NTR). Mai exista  si altcineva in afara de Isus in norul tau?  Daca da,intunericul se va inteti si mai mult,pana cand vei ajunge in punctul in care sa nu mai fie" nimeni decat ...Isus..." 9marcu 9: 8; si versetele 2-7){OSWALD CHAMERS}

Niciun comentariu: