~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 13 martie 2020

UN AJUTOR PREZENT




















"Popoare ,in orice vreme,incredeti-va in El,varsati-va inimile inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru.Psalmul 62:8)
       "El S-a sculat, a certat vantul,si a zis: marii "Taci! Fara gura!" Vantul a stat ,si s-a facut o liniste mare.(Marcu 4:39)

Fiind cufundat intr-un somn adanc,El nu a auzit urletul furtunii; insa in momentul in care s-a inaltat un strigat de ajutor din partea ucenicilor Sai . El S-a trezit pe loc.

 Ce aratare a inimii Lui, avem aici! El nu este niciodata pasiv fata de ai Lui, cand acestia Il  cheama. In miljocul celui mai dezlantuit tumult al acestei lumi, El aude intotdeauna pana si cel mai slab strigat al rugaciuni.

El nici nu estevreodata prea obosit ca sa-Si plece urechea la rugile suferintei omenesti.

In orele in care Domnul nostru a suferit pe cruce avem o alta ilustrare a aceleiasi promptitudini de a asculta rugaciunea.

Viata I se scurgea cu repeziciune, propia Sa agonie era o intensitate, care nu se poate descrie, in jurul Lui vuia furtuna furiei umane, blestemele Ii ajungeau la urechi.

Insa, in mijlocul acestei furtuni a urii, El tacea. La toate aceste insulte amare si reprosuri taioase, nu a spus niciun cuvant. Apoi, prin mijlocul batjocorilor si al impunsaturilor multimii, a razbatut  o voce rugatoare.Venea dinspre una din crucile de langa El. Era strigatul de pocainta al unui suflet: "Doamne adu-Ti aminte de mine!"
 desi El insusi in agonie, a dat un raspuns imediat. Sa nu va indoiti ca Domnul Isus raspunde intotdeauna la rugaciune.

Dragostea Lui vegheaza mereu, gata sa surprinda cea mai slaba nota a neputintei omenesti.Desi desteptat atat de brusc, in mijlocul unei asemenea scene infricosatoare, Domnul Isus S-a trezit calm si linistit.

Dean Trench spune: "Asemenea cazuri - de teroare subita, neasteptata, intanlite fara vreun moment de pregatire - care testeaza duhul omului, ne arata nu numai puterea Domnului, ci si maratia si puritatea intregii Sale naturi."

Aici avem o ilustrare a ceea ce inseamna pacea Domnuli Cristos si a ceea ce El a vrut sa spuna prin cuvintele: "Va dau pacea Mea." Astfel a trecut El prin toate scenele furtunoase ale vietii Sale pmantesti.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: