~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 19 martie 2020

CRISTOSUL CARE DOARME


















"Dumnezeu este adapostul  sprijinul nostru, un adapost care nu lipseste niciodata in nevoi.(Psalmul 46:1)
"Ucenici L-au desteptat,si I-au zis: Invatatorule nu-Ti pasa ca pierim?" ( Marcu 4:38)

Aceste cuvinte sugereaza ca ucenicii credeau despre  Isus ca era indiferent fata de ei,in primejdia in care se aflau - ca ii neglija, dormind, in vreme ce ei erau expusi unui asemenea pericol.Dar cat de nedrept era reprosul acesta!

Ei nu s-au aflat niciodata mai insiguranta ca in acel moment, in mijlocul furtunii dezlantuite.Corabia ce Il purta pe Domnul nu putea sa se scufunde in mare. Dar nu ne plangem si noi la fel, cel putin in inimile noastre,la adresa Domnului ? 

Cand ne aflam in vro incercare mare si cand aceasta devine foarte dureroasa, iar El nu vine sa ne elibereze; cand se pare ca suntem pe calea de a fi inghititi de valurile necazului si nicio alinare nu vine de la El - nu spunem : "Lui Isus nu-I pasa ca pierim?"

Cand ne rugam mult si cu staruinta pentru indepartarea vreunei cruci grele sau pentru usurarea vreunei poveri chinuitoare, si nu vedem niciun raspuns, nu se ridica in mintile noastre gandul ca Isus nu ne aude sau ca nu vine la noi.

Insa o asemenea plangere nu este niciodata dreapta.E adevarat ca uneori se pare ca Lui nu-I pasa. Ucenici au avut cateva lectii de invatat. Una a fost aceea de a vedea cat de neajutorati erau, in ei insisi,in fata pericolelor. lumii.

Alta a fost aceea de a intelege ca doar Cristos  putea sa-i elibereze. Ei nu puteau sa invete aceste lectii decat in furtuna, in timp ce Stapanul dormea. Astfel, sunt lectii similare pe care nu putem sa le invatam decat atunci cand Cristos nu ne vine in ajutor,pentru o vreme.

Si uneori El sta ascuns o perioada mai lunga de timp,doar pentru a ne invata credinta. Dar El nu sta niciodata indiferent fata de noi. Nu ne neglijeaza, nici nu ne uita niciodata.Inima Lui este mereu treaza si veghetoare, iar la momentul potrivit El vine si ne aduce eliberare.

Ar trebui sa invatam sa ne incredem in Domnul nostru cu atata tarie, incat, in ceasul de primejdie, sa ne putem cuibari la sanul Lui, fara frica sau neliniste, si sa-L lasam sa aiba grija de noi.

Niciun comentariu: