~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 martie 2020

" DUMNEZEU CE FAGADUIESTE POATE SA SI IMPLINEASCA"
























   


Cei ce coborase pe mare in corabii, si faceau negot pe apele cele mari, aceia au vazut lucrarile Domnului si minunile Lui in mijlocul adancului.(Psalmul 107 : 23-24)

Omul care nu a invatat ca orice vant care bate poate fi folosit pentru a ne calauzi spre cer cu siguranta nu stapaneste arta navigarii si este doar un novice. De fapt, singurul lucru care nu ajuta pe nimeni este linistea de moarte.

Orice vant, fie el de la nord, de la sud, de la est sau vest ne poate ajuta sa ajungem in portul binecuvantat. Deci cauta doar aceasta: sa stai bine pe mare - si atunci sa nu te temi de vanturile puternice.

Rugaciunea noastra sa fie ca cea a unui englez batran:"O, Doamne du-ne spre apele adanci ale marii, pentru ca suntem atat de aproape de tarm incat chiar si o mica briza de la cel rau ar putea sfarma corabia noastra de stanci.

Adu-ti aminte ca credinta noastra este intotdeauna la inaltimea ei maxima cand suntem in mijlocul incercarii, si increderea in carne nu va supurta niciodata testarea. Credinta pe vreme frumoasa nu este deloc credinta.Charles H. Spurgeon

Ce important este pentru Dumnezeu sa ne indrepta mereu spre lucrurile care nu se vad, pentru ca suntem atat se usor prinsi in cursa de lucrurile pe care nu le putem vedea!
Daca Petru avea de gand sa umble pe apa trebuia sa umble, dar daca avea de gand sa inoate pana la Domnul Isus, trebuia sa inoate. Nu putea sa le faca pe amandoua.

Daca o pasare are de gand sa zboare, trebuie sa stea departe de garduri si de copaci, increzandu-se  in forta aripilor sale, Si daca incearca sa stea la mica distanta de pamant, nu va zbura niciodata foarte bine. Dumnezeu, a trebuit sa-l aduca pe Avraam la capatul puterilor  lui si sa-i arate ca nu poate face nimic cu trupul lui.

El a trebuit sa-si considere trupul "aproape mort" (Evrei 11:12) si apoi sa se increada in Dumnezeu
ca sa faca toata lucrarea.Cand si-a luat ochii de la el insusi  si s-a increzut numai in Dumnezeu, a devenit "deplin incredintat ca Dumnezeu ce fagaduieste poate sa si implineasca"(Romani 4:21) {IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: