~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 17 martie 2020

O DIPLOMA DE INTELEPCIUNE GARANTATA DE SCRIPTURA
















"Cine cugeta la Cuvantul Domnului ,gaseste fericire,si cine se increde in Domnul este fericit.Proverbe (16:20)

Intelepciunea este puterea unui om; sub calauzirea ei,  el poate sa duca la bun sfarsit orice plan. Conducerea inteleapta ii ofera omului cea mai mare bucurie si reprezinta cea mai nobila folosire a talentelor lui.

Purtundu-te intelept, ai parte numai de lucruri bune. Fara intelepciune, esti ca un manz nestitor, alergand incoace si incolo, pierzandu-ti puterea si energia in lucruri care nu merita.

Intelepciunea este busola care te ajuta sa te orientezi pe marea agitata a vietii; fara ea, esti ca o corabie in deriva, la bunul plac al vantului si valurilor. Intr-o lume ca cea de astazi, cel care nu este intelept merge din rau in mai rau; in loc sa-i mearga bine, se loveste de nenumarate probleme.

Daca nu-si pazeste pasii cu cea mai mare grija, peregrinul isi va rani picioarele si va insangera in maracii vietii. Cel care calatoreste printr-un pustiu bantuit de talhari trebuie sa fie foarte intelept, daca vrea sa ajunga cu bine la destinatie.

Daca, sub calauzuirea Marelui Indrumator, Ii urmarim cu atentie pasii ,vom avea parte de bine chiar in cel mai negru ceas. Mai sunt si acum fructe din pomii Edenului, care asteapta culese, cantarile Paradisului rasuna inca printre negurile pamantului.

Intrebati unde se poate gasi intelepciunea? Multi au visat la ea, fara sa o gaseasca niciodata. Unde o putem invata? Sa ascultam glasul Domnului, fiindca El este singurul care cunoaste secretul.

El a descoperit fiilor oamenilor care este izvorul adevaratei   intelepciuni, si acesta se afla in cuvintele "Cine se increde in Domnul este fericit"

Calea care duce la intelepciune este increderea in Domnul. Aceasta cale te ajuta sa iesi din cele mai incalcite labirinturi ale vietii; urmeaz-o,si vei parte  de eterne binecuvantari.

Cel care se increde in Domnul are o diploma de intelepcine garantata de Scriptura. Este fericit acum ,si va fi fericit pentru vesnicie .{CHARLES H. SPURGEON}


Niciun comentariu: