~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 octombrie 2019

O NOAPTE MEMORABILA






















"A vazut pe ucenicii ca se necajessc cu vaslirea, caci vantul le era impotriva. Si intr-a patra straja din noapte a mers la ei umbland pe mare, si vroia sa treaca pe langa ei.(Marcu 6:48)

A fost o noapte lunga pentru ucenicii loviti de furtuna; ei se aflau intr-o mare stramtorare. Insa Domnul Isus doar ii punea la incercare; nu ii uitase. Ii urmarea de pe munte, nevazut de ei. A vazut zbaterea lor si pericolul in care se aflau. A inaltat o rugaciune pentru ei .In cele din urma a venit  ca sa-i salveze.

La fel se intampla si in viata fiecarui crestin. Uneori se pare ca Domnul Cristos i-a parasit. pe ai Sai. Sunt lasati vreme indelungata sa se lupte singuri si sa fie manati inapoi de vanturi potrivinice.

Ei striga si nu primesc niciun raspuns. Noaptea incepe sa se risipeasca si este aproape dimineata. Atunci in sfarsit, El vine.

Cand oamenii trec prin tot felul de dificultati chinuitoare, se aseamana cu acesti ucenici aflati in mijlocul marii in acea noapte. Niciun ajutor omenesc nu poate ajunge pana la ei. Prietenii lor sunt doritori sa-i ajute si vin sa le ofere intelegere si mangaiere.

Insa, in asemenea ore, aceia dintre noi care am putea fi de cel mai mare ajutor suntem doar niste oameni care stau pe pe tarmul unei mari intunecate  si furtunoase, in timp ce prietenii nostri sunt departe, pe valuri dezlantuite.

Nu putem merge la ei pentru a le acorda ajutor sau pentru ai salva. Barcile noastre mici nu pot pluti pe valurile involburate. Tot ce putem face este "sa stam pe tarm " si sa privim cu inima si cu ochi compatimitori   la cei care se zbat pe mare furtunoasa. Aceasta este lucrul cel mai bun pe care il poate face cea mai profunda iubire omeneasca.

Un tata se afla pe malul opus al cascadei salbatice si, cu o durere care nu se poate exprima in cuvinte ,a vazut cum barca ce-l purta pe singurul sau fiu a fost inghitita de torentele  manioase , el neputand face nimic.

Asa se intampla in toate nevoiele profunde ale vietii. in astfel de ore ne dam noi seama de binecuvantarea puterii Domnului Cristos de a  ajuta.

El poate merge pe orice val , pe mare cea mai dezlantuita, ca sa ajunga la cei care sunt purtati si aruncati incoace si-ncolo de furtuna. El poate acorda ajutor tuturor celor aflati in necaz. El poate sa mangaie in orice necaz si sa de biruinta in orice lupta.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: