~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 4 octombrie 2019

" DRAGOSTEA"

























"Si dragoste sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu,ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi,si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.(1 ioan4:10)

Dragostea sau iubirea este temelia si mama tuturor virtutilor crestine. Este semnul distinctiv al adevaratului credincios al Domnului Isus: "Prin acesta vor cunoaste toti ca sunteti ucenici Mei,Daca veti avea dragoste unii fata de altii."(Ioan 13 :35)

Spre deosebire de iubirea parintiilor fata de copii lor si invers; sau iubirea dinte soti si cea dintre rudele apropiate, exista o iubire duhovniciasca ce se dovedeste fata de toti semenii nosti, chiar si fata de dusmani.(Matei 5:44,48)

In limba greaca sunt doua cuvinte pentru notiunea de dragoste: "agape" si "fileo". Agape reprezinta cel mai inalt grad de iubire care nu se bazata doar pe sentiment, ci este un principiu care se dovedeste
prin respect si condiseratie fata de persoana pe care o iubim.

In 1Corinteni .13 ,1-13 se foloseste acest cuvant, agape, pentru a defini adevarata iubire si felul in care se manifesteaza ea fata de semenii nostri. Este iubirea pe care o are Dumnezeu fata de noi oamenii si pe care trebuie sa o avem noi fata de El si fata de cei din jurul nostru.

Dragostea de tip  " acape" implica daruirea de sine in folosul altora. Dumnezeu a iubit lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu. Adevarata dragoste actioneaza, dovedeste prin fapte, nu prin vorbe(1 Ioan 3:18)
Trebuie sa iubim asa cum a iubit samariteanul milos pe omul jefuit de talhari. (Luca 10: 21-38)

Aceasta este dragostea care se daruieste si se jertfeste pentru cei din familie, din Biserica si chiar pentru vrasmasi. Aceasta forma inalta de iubire este roada Duhului in viata noastra.

In limba ebraica,cuvantul "chesed" folosit cand este vorba de iubirea lui Dumnezeu fata de noi, oamenii, inseamna iubire dragastoasa, devotiune, credinciosie, fidelitate, si se gaseste 245 de ori in  Veghiul Testament.{Nicusor Ghitescu)


Niciun comentariu: