~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 25 octombrie 2019

DUMNEZEU FOLOSESTE LUCRURILE ZDROBITE

























"Jertfele placute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule ,Tu nu dispretuiesti o inima zdrobita si mahnita.(Psalmul 51:17)

Oamenii aceia pe care Dumnezeu ii foloseste cel mai mult ca sa-I aduca glorie sunt cei complet zdrobiti, pentru ca jertfa pe care el o accepta este "o inima zdrobita si mahnita".

Pana nu a fost zdrobita puterea naturala a lui Iacov, atunci cand " i s-a scrintit incheietura coapsei (Geneza 32:25) la penel, el nu a ajuns la punctul in care Dumnezeu putea sa-l imbrace cu putere spirituala.

Si pana nu a lovit Moise stanca de la horeb, zdrobindu-i suprafata nu a tasnit acea apa proaspata din ea ca sa bea poporul. (Exod 17:6)

Pana cand cei trei sute de soldati ai lui Ghedeon alesi special nu "au spart ulcioarele pe care le avea in mana "(Jud.7:19) care simbolizeau zdrobirea vietilor lor, nu a stralucit lumina ascunsa a facliilor, aducand teroare in mijlocul vrasmasilor lor.

Odata o vaduva saraca a rupt sigiliul de pe singurul vas de undelemn care i-a mai ramas si a inceput sa toarne din el, si Dumnezeu a inmultit in chip miraculos undelemnul, pentru ca ea sa-si plateasca datoriile si sa aiba din ce trai .(2 imparati 4:1-7 )

Pana nu si-a riscat Estera viata si s-a lasat sdrobita sub legile stricte ale curtii unui imparat pagan, ea nu a obtinut favoarea de a-si salva poporul de la moarte.(Estera 4:16)

Odata Domnul Isus a luata "cinci paini si ...le -a frant " (luca 9:16) si painea s-a inmultit si a hranit cinci mii de suflete.Chiar prin procesul frangerii painilor a avut locul miracolul.

Cand Maria a spart frumosul ei "vas de alabastru cu mir foarte scump " (Matei 26:7), distrugand valoarea si utilitatea lui viitoare, parfumul minunat a umplut casa.

Si cand Domnul Isus a lasat ca trupul Lui pretios sa fie zdrobit de spini, de piroane si de sulita, viata Lui interioara s-a revarsat ca un ocean de apa limpede ca cristalul pentru pacatosii insetati ca sa bea si sa traiasca. Un frumos graunte de grau, producand sute de alte seminte sau graunte. 

Si asa a fost intotdeauna in istoria plantelor, a oamenilor si a intregii vieti spirituale - Dumnezeu foloseste LUCRURILE ZDROBITE.

Cei care au fost cuprinsi de puterea Duhului Sfant si sunt folositi pentru gloria lui Dumnezeu sunt cei care au fost zdrobiti in finatele lor, zdrobiti in vointa lor propie, zdrobiti in ambitiile lor , zdrobiti in idealurile lor inalte, zdrobiti in reputatia pe care o au in lume, zdrobit in dorintele lor, si deseori zdrobiti in sanatatea lor.

Da, El ii foloseste pe cei care sunt dispretuiti de lume si pe cei care par total deznadajduiti si neputinciosi , asa cum a spus Isaia : " Ologii iau parte [la prada] {Izvoare in desert}

Niciun comentariu: