~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 27 septembrie 2019

CREDINTA DE A PERSEVERA





















"Sa ne uitam tinta la Capetenia si desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care , pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea a dispretuit rusiunea si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.(Evrei 12 ;2)

Perseverenta inseamna mai mult decat rezistenta - mai mult decat a rabda pur si simplu pana la capat.Viata unui credincios se afla in mainile lui Dumnezeu precum un arc si o sageata in mainile unui arcas.

Dumnezeu tinteste spre ceva ce credinciosul nu poate sa vada, insa Domnul nostru continua sa incordeze arcul, si din cand in cand credinciosul spune: "Nu mai rezist."Totusi ,Dumnezeu nu ii da nici o atentie; El continua sa incordeze arcul pana apare in zare scopul Sau, si atunci azvarle sageata.

Incredinteaza-te in mainile lui Dumnezeu. Exista ceva in viata ta pentru care ai nevoie de perseverenta chiar in momentul de fata? Mentine-ti relatia cea stransa cu Domnul Isus Hristos prin perseverenta credintei.

Proclama si tu asemenea lui Iov : "Chiar daca ma va ucide, tot voi nadajdui in El (Iov 13:15)Credinta nu este un sentiment plapand si amarat, ci este o increderea puternica si viguroasa cladita pe faptul ca Dumnezeu este o dragoste sfanta.

Si cu toate ca nu poti sa Il vezi acum si nu poti sa intelegi ce face El, tu Il cunosti. Dezastru are loc in viata ta atunci cand iti lipseste linistea launtrica pe care ti-o da faptul ca iti cladesti viata pe adevarul vesnic ca Dumnezeu este dragoste sfanta.

Credinta reprezinta efortul suprem al viatii tale - sa te arunci in bratul lui Dumnezeu fara rezerva si cu o incredere deplina.

Dumnezeu a riscat totul in Isus Hristos pentru a ne mantui, iar acum doreste ca noi sa riscam totul, punundu-ne increderea pe deplin in El. Exista domenii in viata noastra in care credinta aceea inca nu a lucrat in noi - locuri inca neatinse de viata lui Dumnezeu.

In viata Domnului Isus Hristos nu au existat asemenea locuri , si nu trebuie sa existe nici in viata noastra. Isus S-a rugat: "Si viata vesnica este aceasta:sa Te cunoasca pe Tine... "(Ioan 17:3)
Adevarata semnificatie a vietii vesnice este o viata care poate infrunta orice are de infruntat fara sa se clatine.

Daca ne vom insusi aceasta perspectiva,viata va deveni o mare poveste de dragoste - o oportunitate glorioasa de a vedea in permanenta lucruri minunate. Dumnezeu ne disciplineazaca sa ne aduca in acest loc central al puterii.{OSWALD  CHAMBERS)

Niciun comentariu: