~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 24 septembrie 2019

AJUNGE ZILEI...



























"Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugacini si cereri, cu multumiri.Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere,va va pazi inimaile si gandurile in Hristos Isus." (Filipeni 4:6:7)

Ultimul argument pe care il aduce Domnul impotriva ingrijorarii pentru viiitor este acela ca noi nu avem nimic de-a face cu viitorul. Dumnezeu ne da viata pe zile,zile mici, luate cate una odata.

Fiecare zi are propiile ei datorii, propiile ei nevoi, incercari  si ispite
,propiile suparari si necazuri. Dumnezeu ne da intotdeauna suficienta putere potrivit cu ziua respectiva, cu tot ce pune El in acea zi.

Dar daca insistam sa aducem grijile de maine si sa le stivuim peste cele de azi, puterea nu va fi destula pentru a sustine povara. Dumnezeu nu ne va da mai multa tarie doar pentru a ne domoli accesele de neliniste si neincredere.

Asa dar lectia este ca noi ar trebui sa luam fiecare zi in mod individual si sa ne ingrijim strict de ceea ce ne aduce ea. Charles Kingslei spune: "Indeplineste-ti datoria zilei de azi, lupta cu ispita zilei de azi, nu ceda si nu permite ca atentia sa-ti fie abatuta prin anticiparea lucrurilor pe care nu le poti vedea si pe care nu le-ai intelege chiar daca le-ai vedea,"

Noi realemente nu avem nimic de-a face cu viitorul, decat sa ne pregatim pentru el, indeplind cu fidelitate datoriile de azi.

Nimeni nu a fost strivit de poverile unei singure zile. Putem intotdeauna sa ne descurcam cu cea mai grea povara, pana la apusul soarelui; ei bine, aceasta este tot ce trebuie sa facem.In ce priveste ziua de maine?

O, poate nu vei mai avea nici o zi de maine, poate vei fi deja in cer. Daca esti aici, Dumnezeu va fi aici, de asemenea si vei primi tarie proaspata,suficienta pentru noua zi.{J.R.Miller}

"Uitati-va cu bagare de seama la corbi: ei nu seamana, nici nu secera, n-au nici camara, nici granar:si totusi Dumnezeu ii hraneste. Cu cat mai de pret sunteti voi decat pasarile!

Si apoi , cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se poate sa adauge un cot la lungimea vietii lui?
 Deci, daca  nu puteti face nici cel mai mic lucru , pentruce va mai ingrijorati de celelalte?
(Luca 12:24-25,26)

Niciun comentariu: