Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa, si roaga-te Tatal tau, care este in ascuns, si Tatal care vede in ascuns, iti va rasplati.(Matei 6:6)
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune veti primi."(Matei 21:22)
Ideea principala in domeniul religiei este urmatoarea: tine-ti privire indreptata spre Dumnezeu, nu spre oameni. Motivatia ta nu ar trebui sa fie dorinta de a fi cunoscut ca un om al rugaciunii.
Cauta-ti un loc tainic in care sa te rogi,unde nimeni nici macar sa nu stie ca te rogi, inchide usa si vorbeste cu Dumnezeu in ascuns. Sa nu ai nici-o alta motivatie decat aceea de a-L cunoaste pe Tatal tau din cer.
Este imposibil sa duci o viata de ucenic fara sa ai momente categorice de rugaciune in ascuns. "Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe..."(6:7). Dumnezeu nu ne aude pentru ca ne rugam cu toata inima - El ne aude doar in baza rascumpararii.
Dumnezeu nu este niciodata impresionat de sinceritatea noastra. Rugaciunea nu inseamna doar sa primesti lucruri de la Dumnezeu - acesta este doar tipul cel mai elementar de rugaciune. Rugaciunea inseamna sa vii intr-o partasie si o unitate desavarsite cu Dumnezeu.
Daca Fiul lui Dumnezeu a luat chip in noi prin procesul regenerarii (vezi Galateni 4:19), atuci El va trece dincolo de ratiunea noastra si ne va schimba atitudinea cu privire la lucrurile pentru care ne rugam.
"Caci oricine cere capata..."(Matei 7:8) noi ne rugam aberatii religioase fara ca macar sa implicam vointa noastra, iar apoi spunem ca Dumnezeu nu ne-a raspuns - insa in realitate nici macar nu am cerut ceva.
Isus a spus: "...cereti orice veti vrea...(Ioan 15:7) A cere inseamna ca trebuie sa fie implicata vointa noastra. Ori de cate ori Isus vorbea despre rugaciune El vorbea cu simplitatea unui copil. Apoi noi raspundem cu atitudinea noastra critica, spunand: "Da, dar chiar si Isus a spus ca trebuie sa cerem."
Nu uita insa ca trebuie sa Ii cerem lui Dumnezeu lucrurile care sa fie in armonie cu Dumnezeu revelat de Isus Hristos.{OSWALD CHAMBERS}
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu