~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 mai 2019

ADUNA ACESTE FAGADUINTE

























"Lasa-ma ,te rog sa ma duc sa strang spice de pe campul aceluia innaintea carui voi capata trecere."(Rut 2:2)

Crestin trist si descurajat, vin-o si aduna spice de pe campul fagaduintei!  Aici este belsug de fagaduinte pretioase, care iti implinesc nevoile. Ia-o pe acesta: "trestia franta n-o va zdrobi si mucul care arde inca, nu-l va stinge."(Isia 42:3)

Se potriveste cu cazul tau? O trestie slaba si neajutorata; o trestie franta, din care nu se mai poate canta; o trestie mai slaba decat slabiciunea; o trestie neinsemnata si totusi, El nu te va zdrobi.

Din contra, te va lega si te va intari. Tu esti ca un muc care arde. Nici lumina si nici caldura nu vine de la tine, dar El nu te stinge. El va sufla cu indurarea asupra ta, pana cand te va trasforma inflacare. Mai vrei ceva? "Veniti la Mine , toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna."(Matei 11:28)

Ce cuvinte de invitare ! Inima Ta este delicata  Mai ia o mana de spice: " nu te teme de nimic ... caci Eu iti vin in ajutor - zice Domnul - si Sfantul lui Israel este Mantuitorul tau "Isaia 41 :14)

Cum poti sa te mai temi, cu asa asigurare? Poti sa aduni zece mii de spice aurite ca acestea ! "Eu iti sterg faradelegea cu un nor, si pacatul ca o ceata "(Isaia 44: 22) .Sau aceasta: " de vor fi pacatele voastre cum e carmanzul,  se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lana.(Isaia 1:18)

Sau acesta: "si Duhul si Mireasa zic : vino Si celui ce ii este sete, sa vina; cine vrea, sa ia apa vietii fara plata" Apocalipsa 22:17 ).  Lanul Invatatorului nostru este foarte bogat; priveste snopii fagaduintei.

Atinteste-ti privirile asupra lor ,sarmane credincios slabit! Adune-le si pastreaza-le fiindca Isus te invita sa le iei. Nu te teme; crede numai ! Aduna aceste fagaduinte, prin meditatie si hraneste-te din ele cu bucurie! {CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: