~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 26 februarie 2016

SCHIMBUL DE NOAPTE IN LUCRAREA LUI DUMNEZEU




















"Un inger al Domnului, al caruia sunt eu si caruia Ii slujesc mi s-a aratat azi noapte ."( Fapte :27:23)

In zilele acelea, Isus ,  S-a dus in munte sa se roage si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu.  (Luca 6:12)

Viata remarcabila de rugaciune a Domnului Isus reprezinta o lectie pentru noi.timpul pe care il alegea pentru aceasta este de admirat.

Erau orele linistite , cand multimea nu-L deranja; timpul inactivitatii, cand toti, in afara de El, Isi incetau lucru: cand somnul ii facea pe oameni sa-si uite necazurile si nu mai veneau la El cerundu-I ajutor.

Locul era bine ales, Era singur, undeva  unde nu putea veni nici un intrus, unde nimeni nu-L putea observa; in felul acesta era scutit de ispitirea si intreruperile Fariseilor.  Durata rugaciunilor Sale este de asemenea remarcabila.

Noptile lungi de veghe nu I se pare prea lungi, vantul rece nu reusa sa inghete rugaciunea Lui, intunericul infiorator nu I-a intunecat credinta, singuratatea nu L-a facut sa-Si opreasca rugaciunile insistente. Noi nu putem veghea pentru El un ceas, insa El a vegheat pentru noi nopti intregi

Momentul acestor rugaciuni este demn de luat in seama.Dupa ce dusmanii Lui ii punea gand rau , rugaciunea Ii era refughiu si alinare; inainte de a-i trimite pe cei doisprezece apostoli, tot rugaciunea a fost intrarea in activitate in care Se angajase , vestitorul noii Sale lucrari. (Charles  Spurgeon)

Cuvantul lui Dumnezeu este temelia pe care se intemeiaza toata rugaciunea noastra; caci cum am fi stiut noi cum sa cerem sau ce sa cerem ,daca Dumnezeu in grija Sa, nu ne-ar fi dat Cuvantul in care putem gasi voia Sa prezentata atat de clar?

Promisiunile Lui sunt cuvintele pe care ne bazam cererile. Nu este de mirare deci ca Satana va ataca acest Cuvant cu toate puterile lui si va cauta sa-i anuleze promisiunile prin necredinta .
(Vancea Havener)

2 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

Bine zis...

Noi ne rugăm așa puțin și așa greu ne este...

Speranta spunea...


Este adevarat ca noi ne rugam putin; dar El S-a rugat pentru noi si inca mijloceste.

"...El traieste vesnic ca sa mijloceasca pentru ei." (Evrei 7:25)

Multumesc pentru vizita!