~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 6 februarie 2016

INTALNIRE PE GOLGOTA






















" Atunci L-a dat in mainile lor,ca sa fie rastignit. Au luat deci pe Isus, si L-au dus sa-L rastignesca.
Isus ,ducandu-Si cruce, a ajuns la locul, zis al Capatani", care in evreieste se chiama "Golgota" (Ioan : 19:16-17)
De ce "intalnire pe Golgota"?  Fiindca Golgota este cel mai potrivit loc de intalnire din viata tuturor oamenilor. Golgota este un deal, care odinioara era langa Ierusalim, iar astazi este inglobat in interiorul orasului. Pe acest deal a fost rastignit Domnul Isus.

Golgota ne aduce aminte ca acolo s-a aratat cea mai grozava ura din partea omului, dar si cea mai mare iubire din parte lui Dumnezeu.

Pe cand omul, cu ura lui nesabuita, isi adunase toate puterile pentru a tintui pe cruce pe singurul Fiu a lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos,  Dumnezeu, prin aceasta jertfa, a pregatit pentru om mijlocul de scapare si iertare de pacate.

Nu putem trece asa de usor peste ura venita din partea omului  si dezlantuita asupra Domnului Isus.
Stim ca in spatele urii dezlantuite era vechiul vrasmas- diavolul . El este inspiratorul urii, iar la Golgota spera ca va termina o data pentru totdeauna cu Cel ce a venit  sa-i nimiceasca planurile sale diavolesti. Ura dezlantuita acolo se aseamna cu cele ce citim in Psalmul 42:"un val cheama un alt val..

Sa ne gandim la mainile nemiloase care L-au prins si L-au legat pe Mantuitorul! Pe drum de la Sinedriul la dregatorul Pilat din pont si apoi acolo, L-au lovit cu pumnii peste fata. Pe urma L-au biciuit, tragand brazde adanci pe spatele Sau. Era implinirea profetiei: "Plugarii au arat pe spinarea mea,au tras brazde lungi pe ea" (Psalmul 129:3)

Apoi i-au pus crucea grea pe spate si au pornit spre inaltimea ce se numeste Colgota. Istovit de puteri din pricina cercetarilor admistrative si religioase, Domnul Isus urca spre Golgota .

Pe cand iesea afara din cetate,au intanlit pe un om din Cirene, numit Simion, l-au silit sa duca crucea
Domnului Isus ." Cand au ajuns la locul acela, si-au pregatit uneltele pentru rastignire.

Oameni plini de ura au luat cicanul si, lovind cu el piroanele, au facut sa curga sangele din mainile si din picioarele Mantuitorului.Pentru orice om cu judecata este un lucru de neinteles sa-ti rastignesti Binefacatorul. Era culmea urii dezlantuite impotriva Domnului Isus{ Samanta buna}

"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isaia 53:5)

Niciun comentariu: