~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 februarie 2016

EL A SUFERIT PENTRU NOI





















"Dispretuit si parasit de oameni,om al durerii si obisnuit cu suferinta,era asa de dispretuit ca iti intorceai fata dela El, si noi nu L-am bagat in seama. ( Isaia 53:3)


Este necesar sa facem distinctie intre suferintele pe care Domnul Hristos le-a indurat din partea oamenilor si suferintele pe care le-a indurat din partea lui Dumnezeu: din partea lui Dumnezeu a suferit pentru pacat;din partea omului a suferit pentru dreptate.

Oamenii L-au urat deoarece a marturisit ca lucrarile lor erau rele. Dragostea L-a condus sa le slujasca oamenilor si sa marturiseasca despre starea lor rea,insa, la dragostea Lui,  ei au raspuns cu ura. Acest lucru  I-a produs multa intristare.

Inima Lui plina de dragoste a trebuit sa sufere mult din cauza necredintei si a lepadarii oamenilor. El a plans si a suspinat in Duhul Sau vazand puterea mortii asupra oamenilor si neputinta lor de a se elibera pe ei insasi.

Pacatul a fost o continua sursa de intristare pentru inima Domnului. Si durerile omenirii au fost in inima Sa. "El a luat asupra Lui  neputintele noastre si a purtat bolile noastre". (Matei 8:17)

"In toate necazurile lor n-a fost fara ajutor...El Insusi i-a rascumparat, in dragostea si indurarea Lui, si necurmat i-a sprijinit. (Isaia 63:9)

Nu a fos insensibil la insultele oamenilor, la jignirile lor, la incercarea lor de a-L prinde cu vorba, la brutalitatea si la batjocoririle lor. Desi El a fost rabdator in mod divin, nicio perfectiune  divina nu L-a scutit de aceasta durere.

Dar El a suferit si sub mana lui Dumnezeu  pe cruce, unde  Dumnezeu  "L-a supus suferintei". Nu a existat niciun singur  sentiment omenesc al Lui care sa nu fi fost tulburat si care sa nu fi fost calcat in picioare de oameni
- si trebuie tinut cont ca in El se aflau cele mai delicate sentimente pe care le poate avea un suflet omenesc perfect - dar aceste suferinte  n-au insemnat nimic in comparatie cu mania divina!

Sub aceasta ,El a suferit pentru noi: Cel drept, pentru cei nedrepti, pentru pacatul nostru.
El a dat totul pentru noi pe cruce, dar, dupa aceea, a primit glorie intr-un fel nou din mana Tatalui Sau - glorie pe care intotdeauna a avut-o , dar in care a intrat acum ca Om! { J.N.Darby }

Niciun comentariu: