~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 februarie 2016

CE-TI PASA TIE ?


























" Doamne, dar cu acesta ce va fii ?" "Ce-ti pasa tie?  Tu vino dupa mine!" ( Ioan 21:21-22)

Una dintre cele mai grele lectii pe care trebuie sa le invatam vine din refuzul nostru incapatanat de a vedea ca nu trebuie sa ne amestecam in viata altora.

Este nevoie de mult timp pana invatam pericolul de a fi "providente amatoare", adica oameni care se amesteca in planul Lui Dumnezeu pentru altii.

Vezi pe cineva in suferinta si spui: "N-ar trebui sa sufere, voi avea grija sa nu sufere".

 Iti intinzi mana in calea lucrurilor ingaduite de Dumnezeu pentru a le opri,dar Dumnezeu spune: "Ce-ti pasa tie ?"
Daca ai ajuns la un moment de stagnare spirituala, nu lasa ca aceasta stare sa continuie, ci vino inaintea lui Dumnezeu si descopera cauza stagnarii.

E posibil sa descoperi ca aceasta stare se datoreaza faptului ca ai intervenit in viata cuiva; ai propus lucruri pe care nu aveai dreptul sa le propui;ai dat sfaturi pe care nu aveai dreptul sa le dai.

Cand trebuie sa sfatuiesti pe cineva,Dumnezeu va sfatui prin tine, dand intelegere prin Duhul Sau. Partea ta este sa ai o astfel de relatie buna cu Dumnezeu, incat gandurile Sale sa curga tot timpul prin tine spre binecuvantarea altora.

Cei mai multi dintre noi traim la nivelul constientului - suntem constienti de slujirea noastra, suntem constienti de devotamnetul nostru fata de Dumnezeu.

Toate aceste arata imaturitate, arata ca inca nu traim o viata reala de crestin.Faza de maturitate este cea a vietii de copil, care nu e niciodata constienta de ea insasi; in aceasta faza suntem atat de predati in mana lui Dumnezeu, incat nici macar nu suntem constienti de faptul ca-i suntem de folos.

Cand suntem constienti  ca suntem folositi ca " painea franta si vinul turnat" , inca mai avem de urcat o treapta,unde ajungem sa nu mai fim constienti de ceea ce suntem si de ceea ce face Dumnezeu prin noi.

Un om sfant nu este niciodata constient ca este sfant; un om sfant e constient numai de depedenta lui Dumnezeu.  { Oswald Chambers }

Niciun comentariu: