~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 11 aprilie 2012

DUMNEZEU ESTE SUVERAN"Cu cat mai multTatal vostru ,care este in ceruri va va da lucruri bune celor ce I le cer! ~Matei  7:11 ~

Domnul Isus fixeaza reguli de conduita pentru cei care au Duhul Lui.Prin argumentul simplu al acestor versete,El ne indeamna sa ne umplem mintea cu gandul ca Dumnezeu detine controlul asupra tuturor lucrurilor ,ceea ce inseamna ca ucenicul trebuie sa aiba permanent o atitudine de incredere desavarsita si dorinta de a cere si de a cauta.

Fixeaza-ti in minte ideea ca Dumnezeu este prezent .Daca acest lucru este fixat in mintea ta ,atunci ,cand vei trece prin greutati ,iti va fi mai usor ca si respiratia sa-ti amintesti:"Tatal meu stie toate acestea!"Nu este nici un efort ,acest gand vine in mod natural.atunci cand ne preseaza problemele.

Inainte obisnuiai sa ceri ajutor de la o persoana sau alta ,dar acum notiunea controlului divin devine asa de puternic in tine ,incat intotdeauna mergi la Dumnezeu.Domnul Isus fixeaza regulile de comportare pentru cei care au Duhul Lui si acestea reguli functioneaza pe baza urmatorului principiu:Dumnezeu este Tatal meu ,El ma iubeste ,El nu ma va uita niciodata nimic,asa ca de ce sa ma ingrijorez?

Sunt situatii ,spune Domnul Isus,cand Dumnezeu nu poate indeparta intunericul de la tine,dar si atunci trebuie sa te increzi in El.Uneori Dumnezeu iti poate parea a fi un prieten lipsit de bunatate,dar nu este asa ;iti va parea a fi un tata denaturat ,dar nu este asa;iti va parea a fi un judecator nedrept,dar nu este asa.

Pastreaza tot mai puternic in mintea ta ideea ca in spatele tuturor lucrurilor se afla Dumnezeu.Nimic nu se intampla in viata fara ca voia lui Dumnezeu sa fie in spatele acelui lucru ,de aceea ,te poti adihni cu incredere deplina in El .Rugaciunea nu este doar o cerere ,ci o atitudine a mintii ce produce atmosfera in care a cere ceva perfect natural."Cereti si vi se va da."  ~Oswald chambers ~

Niciun comentariu: