~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 21 decembrie 2010

OAIA PIERDUTA

"Care om dintre voi,daca are o suta de oi si pierde pe una din ele, nu lasa pe celelalte nouazeci si noua pe islaz si se duce dupa cea pierduta, pana cand o gaseste? " ( Luca15:4 )

Un pastor avea o suta de oi ,dar le-a lasat pe cele nouazeci si noua in pustie,pentru a se duce sa o caute pe cea perduta -imaginea a omului pierdut ,fara putere de a reveni la Dumnezeu
-
Oaia nu poseda nici un fel de instinct care sa-i permita ,o data ratacita ,sa mai revina la turma .Din potriva ,oaia fuge mai tare daca baga de seama ca cineva merge in cautarea ei Ea nu se opreste decat fortata de imprejurari .
-
Toata actiunea vine din partea pastorului care isi pretuieste oaia pierduta;el indura toata osteneala pe care o cere salvarea ei.
-
Nimeni ,in afara de Mantuitorul ,nu cunoaste pretul unui suflet si incapacitatea pacatosului de a se intoarce la Dumnezeu ;de aceea El a facut tot ce trebuia pentru a-l cauta pe omul pierdut .
-
In grija Sa pentru oaia pierduta, pastorul nu o lasa sa parcurga drumul inapoi ,pentru a nu se pierde .Fericit ca a regasit-o , o pune pe umeri si o duce pana la staulul oilor .
-
Domnul se ingrijeste de cel credincios pana ajunge in Casa Tatalui .Bunul Pastor ,Isus Hristos ,care Si-a dat viata pentru oile Sale ,Se ocupa de ele pana la capat.

din Samanta buna

Niciun comentariu: