~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 3 februarie 2024

"DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU"


 " Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s'a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentruca Il vom vede asa cum este. Oricine are nadejde aceasta in El se curateste, dupa cum El este curat."(1Ioan 3:1-2,3)"

"Domnul sa va indrepte inimile spre Dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos" (2 Tesaloniceni 3:5), sa va conduca inimile in asa fel incat dragostea lui Dumnezeu si rabdarea Domnului Hristos sa va stea mereu in fata. Cand prigroana si suferinta se prelungesc, oamenii pot sa-si piarda rabdarea.

Tesalonicenii aveau nevoie sa priveasca la dragostea lui Dumnezeu si nimeni sa nu-i desparta de gandul ca Dumnezeu ii iubeste. Mare imbarbatare au avut credinciosii - in timpurile cand au fost omorati - din gandul ca Dumnezeu ii iubeste!

Orice s-ar intampla, credinciosul trebuie sa ramana incredintat de adevarul ca Domnul il iubeste. Necredinciosul poate sa-i zica: Daca te iubeste, de ce atata suferinta? De ce atata lipsa si saracie? 

Credinciosul smerit va raspunde atunci: Nu sunt in stare sa judec; stiu ca El ma iubeste. Cand o vrea El, ma va lamuri, dar de iubit stiu ca ma iubeste.

Trebuie sa avem in fata si rabdarea Domnului Hristos. Negresit cand este prigoana, suferinta, avem nevoie de rabdare mai mult ca oricand. Gandul la suferintele Lui il incurajeaza pe cel credincios. El spune: Suferintele mele, puse alaturi de suferintele Domnului Hristos pentru pacatele mele, nici nu merita, sa fie numite suferinte. Suntem scumpi inaintea Domnului

Face sa ne gandim la cat de scumpi suntem inaintea Domnului.Nu ne-am gandit la lucru acesta; ne-am gandit - si cu drept cuvant - la slabiciunile si pacatele noastre . Si, negresit nu suntem decat niste furnici pe pamant, niste boabe de nisip fara insemnatate.

Ce suntem noi fata de imensitatea acestui univers? Ce suntem noi, ca sa ne bage Dumnezeu in seama?Cu toate acestea, iata, El se ocupa de noi. Daca nu S-ar ocupa de noi El, Insusi Dumnezeu , nimeni n-ar mai fi mantuit.

Iubirea lui Dumnezeu o cunoastem si din pretul pe care l-a dat pentru noi.Credinciosul stie ca pentru el s-a dat un pret mare, neinchipuit de mare: chiar Domnul Isus Hristos. 

El S-a dat pe Sine Insusi ca pret de rascumparare. pentru noi, sangele Lui este pretul cu care suntem rascumparati. Pentru pretul acesta pe care l-a dat Dumnezeu pentru noi suntem scumpi inainte Lui.{TEODOR POPESCU}

Niciun comentariu: