~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 13 februarie 2024

"MULTUMIREA ADUCE CREDINTA SI PACE"


 "Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului ,si El te va sprijin El nu va lasa niciodata sa clatine cel neprihanit. "(Psalmul 55-22) 

"Deaceea va spun: Nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca, sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandndu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

Daca ne confrutam cu o problema majora si avem nevoie sa ne incredem in Dumnezeu pentru a castiga biruinta, insa simtim ca avem o credinta mica, si este timpul sa ne examinam viata de lauda. 

Multumirea este legata direct de credinta pe care o avem. De fapt, multumirea ne zideste, ne energizeaza si ne incurajeaza credinta.

Poate de aceea ne scrie apostolul Pavel, "Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. (Filipeni 4:6) Daca lauda este tema centrala - testul si melodia vietii noastre - atunci multumirea este ritmul inimii si atitudinii noastre.

Ar trebui sa-I aducem Domnului multumiri in orice imprejurare. (1Tesaloniceni 5:8).Rugaciunile noastre ar trebui  sa fie totdeauna bazate pe temelia multumirii .Sfatul lui Pavel catre Coloseni a fost, "Staruiti in rugaciune Vegheati in ea cu multumiri (Coloseni 4:2)

O relatie similara exista intre multumire si pace launtrica. Pavel scrie crestinilor din Colose , "Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre.si fiti recunascatori" (Coloseni 3:15)

 El a mai spus, "Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri ,cu multumiri. 

Si pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.(Filipeni 4:6-7) cu alte cuvinte, fiti multumiti, atunci veti fi mai multumitori. Exprimati-va multumirea  catre Dumnezeu si veti avea pacea.

Aducerea de multumiri lui Dumnezeu si pacea se zidesc una pe alta. Cu cat vom avea o atitudine de recunostinta mai accentuata, cu atat vom avea mai multe motive de a-I aduce Lui multumire. 

Multumirea pune accentul pe ce ne-a dat Dumnezeu, nu pe ceea ca a incercat cel rau sa ne fure.. Cu cat Il vom vedea mai mult pe Dumnezeu ca fiind "Cel ce ne poarta de de grija." cu atat ne vom increde mai mult in El.si cu atat va fi mai mare linistea sufleteasc. care ne va stapani.

Multumirea aduce in inimile noastre o credinta mai mare si o pace mai adanca. Iar combinatia dintre credinta si pace ... este o combinatie foarte puternica. {Michhael Youssef}

Niciun comentariu: