~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 11 februarie 2024

"CANTAND LUI DUMNEZEU"


 "Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumiri in inima voastra. (Colosein 3:16)

"Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi" (Coloseni 3:16). sa stea statornic in noi si astfel sa-si faca lucrarea. Biblia sa fie in casa noastra in mare cinste. Daca ai nostri n-o pretuiesc inca, sa fie in fata ochilor nostri, iar ceilalti sa vada ca o pretuim foarte mult.

Cuvantul Lui " sa locuiasca din belsug in voi" si intre voi, adica el sa aranjjeze relatile dintre voi, credinciosii. Si adauga:"in toata intelepciunea".

Cuvantul lui Dumnezeu ne descopera gandurile Lui, voia Lui, si da celui credincios intelepciune de la El. Credinciosul  judeca toate lucrurile in lumina Cuvantului Lui Dumnezeu. Iar intelepciune care se capata de la Dumnezeu umple nu numai mintea ci si viata credinciosului.

.Ne invatam si ne sfatuim cu psalmi." Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii ...(Coloseni 3:16) Credinciosii alcatuiesc un trup, iar ca partea vazuta, aici o ceata de calatori spre cer, dincolo alta ceata. Ei se iubesc intre ei, se invata unii pe altii, "cu psalmi.."

Psalmii alcatuiesc gama sentimentelor, de la cele mai triste, pana la cele mai fericite. Psalmii acoreaza sufletul pentru rugaciune; si in adunarea de rugaciune se citeste cate un psalm tocmai in vederea aceasta. Cantam Domnului, Ii multumim, dar sufletul trebuie sa fie acordat pentru aceasta.

 Cei ce priepeti la vioara, stiti ce inseamna un instrument dezacordat. Daca nu este acordat instrumentul muzicantul nu poate sa cante; de aceea intai isi acordeaza instrumentul .Psalmul acordeaza sufletul pentru rugaciune. 

Sunt unii psalmi care raspund exact la starea sufletului in care te gasesti. Alti psalmi trebuie sa te ridice la o stare de suflet pe care o doresti. La poporul roman, pe vremuri , psaltierea era mult citit. Cantand lui Dumnezeu

"Sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari ...(Coloseni3:16) Cantarea este exprimarea tot a sentimentelor. Ea ar fi lucrarea poetului crestin; el are o inima care vibreaza, are sentimente mai adanci si poate sa le exprime frumos. Asa sunt poetii in general

Sufletul poetului crestin vibreaza in apropierea lui Dumnezeu. Cantarea se lipeste de suflet si face parte din viata crestina.{Teodor Popescu)

Niciun comentariu: