~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 ianuarie 2024

"ISUS TAMPLARUL"


 "...Multi, cand Il auzeau, se mirau si zicea : "de unde are El aceste lucruri ? Ce fel de intelepciune este aceasta, care I-a fost data? Si cum se fac astfel de minuni prin mainile Lui ?Nu este acesta tamplarul...?(Marcu 6:2-3)

 Cu siguranta. Totusi , acesta nu combate nimic, ci doar ajuta la confirmarea afirmatiei Domnului Isus cu privire la faptul ca El este Fiul lui Dumnezeu.

Daca ar fi fost un rabin invatat sau un filosof, s-ar fi putut spune ca isi primise intelepciunea de la oameni; insa deoarece era un tamplar sarac de la tara, trebuie sa fi fost invatat de Dumnezeu. Mai exista si alte ganduri pe care le sugereaza intrebarea aceasta. 

Ea ne spune cat de intelept Si-a petrecut Domnul Isus tineretea si inceputul varstei adulte; nu in trandavie, ci intr-o osteneala folositoare, ajutand astfel , fara indoiala, la intretinerea mamei Sale si a familei ei. 

 Exemplul Lui este o lectie pentru fiecare tanar care creste in casa parinteasca. El ar trebui sa-si faca anii luminosi printr-o munca cinstita si prin folosirea constienta a fiecarui moment.

Intreadavar, nu exista imagini ale Domnului Cristos in anumite atitudini, care au un inteles profund pentru noi. Odata Il vedem cu un bici in mana, determinandu-i  pe profanatorii templui sa-si inceteze activitatile ilegale. 

Altadata Il vedem cu un lighean si un prosop in mana. Apoi Il vedem murind pe cruce. Toate aceste imagini in contextul lor, sunt deosebit de sugestive.

Aici Il vedem ca tamplar, cu ferastraul  si dalta in maini, si aceasta imagine este bogata in semnificatie. Ea ne invata ca nu este nici o rusine sa  practicam o anumita meserie, deoarce Fiul lui Dumnezeu a lucrat ca tamplar.

Nu sunt maini mai frumoase ca acelea care muncesc. Semnele muncii grele sunt insigne ale onoarei , mai minunate decat inelele cu nestemate si insigne ale omoarei, mai minunate decat inelele cu nestematele si albul delicat al mainii.

Imaginea ne arata bunavointa Domnului Cristos. Desi era bogat ,a devenit sarac si chiar a trudit pentru painea Sa zilica. De aceea , Este un gand placut ca mainile care tin acum sceptrul au manuit odata ciocanul si ferastraul.{J.R. Miller}


Niciun comentariu: