~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 februarie 2024

RECUNOSTINTA


 "Fiindca Ma iubeste - zice Domnul ... Il voi satura cu viata lunga, si-i voi arata mantuirea Mea.("Ps 91:14-16)

Sunt foarte greu de descifrat mobilurile cele mai ascunse ale vietii si lucrari unui om al lui Dumnezeu ca Dumitru Cornilescu, care a facut tot ce a fost cu putinta sa ascunda, sa nu-si etaleze lucrarea si sa nu primiasca recunostinta oamenilor.

Cel mai bun prieten al sau si poate singurl prieten inainte de casatorie,i-a fost Insusi Mantuitorul.

Lucrul acesta rezulta in mod evident din partasiea pe care a avut-o cu El toata viata, din felul de viata de deplina predare  pe care a dus-o, precum si din marturia puternica a predicilor si indemnurilor pe care le-a dat toata viata celor ce-l ascultau.

Atat cei ce l-au cunoscut indelung, cat si cei care au avut cu el doar convorbiri scurte, au ramas cu convingerea ca el traia o viata de stransa legatura cu Domnul Hristos.

Acelas lucru rezulta foarte evident din experienta de 35 de ani  pe care sotia lui a avut-o alaturi de el.

Dumnezeu a voit insa ca o viata asa de lunga plina e zbucium fizic si sufletesc si traita intr-o asemenea smerire, sa aiba parte de o frumoasa rasplatire nu numai in cer, ci chiar si aici pe pamant. 

Cea mai mare rasplatire i-au fost desigur, asa cum o marturisea singur, anii linistiti de dupa retragerea la  Montreux. Aici numai cu sotia sa iubitoare ,el marturisea ca a trait cea mai fericita perioada din viata.

Dumnezeu a voit insa ca Dumitru Cornilescu sa aiba si bucuria recunoasterii publice a lucrarii sale. pentru Romania si mai ales pentru lucrarea de a fi tradus Biblia si a pus-o in mana oamenilor de pretutindeni care vorbesc limba romana.

"Noi avem nevoie de toate bogatiile dragostei si intelepciunii lui Dumnezeu,caci numai o viata din belsug exercita atractie asupra altora D.Cornilescu"ALEXANDRU MAIANU"

Niciun comentariu: