~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 28 noiembrie 2022

"...INTAREST, DUMNEZEULE, CE AI FACUT PENTRU NOI..."


                  "...Intareste, Dumnezeule ce ai facut pentru noi...(Psalmul 68: 28)

Intelepciunea si necesitatea ne fac sa Ii cerem mereu lui Dumnezeu sa ne intareasca ceea ce a facut pentru noi. 

Multi crestini au neglijat sa faca acest lucru, si nu pot invinui decat pe ei insasi atunci cand trec prin incercari si nefericiri iscate de necredinta. 

Este adevarat ca Satana incearca sa inece frumoasa gradina a inimii, si s-a transforme intr-o scena a deznadejdii.

 Totusi este adevarat si faptul ca multi crestini deschid singuri portile, si cheama potopul prin nepasarea lor si lipsa de rugaciune catre Ajutorul lor puternic. Adesea uitam ca Autorul credintei noastre trebuie sa  fie si Pastratorul ei.

Candela care arde in templu nu trebuie sa fie lasata sa se stinga niciodata. Trebuie sa fie umpluta in fiecare zi cu ulei proaspat. In acelasi fel, credinta noastra poate trai numai daca este sustinuta de uleiul harului, si putem obtine acest har numai de la Dumnezeu.

Nu vom dovedi fecioare neintelepte daca nu ne vom asigura cu ulei de rezerva in candele (vezi Matei 25:1-13)

Cel care a construit lumea o tine in picioare, astfel ar cadea in abis. Cel care ne-a facut crestini trebuie sa ne pastreze prin Duhul Sau, astfel ruina noastra ar rapida si finala.

Sa cerem deci, seara de seara, har si putere de la Domnul. Avem un argument puternic cu care sa pledam fiindca Ii cerem sa intareasca lucrarea Sa de har - "ce ai facut pentru noi". Crezi ca El va refuza sa-Si protejeze si sa-Si sustina lucrarea?

Prinde-te  numai cu credinta de puterea Lui, si toate puterile intunericului , conduse de stapanul iadului ,nu vor putea arunca nici macar o umbra asupra bucuriei si pacii tale. De ce sa lesini cand poti fi puternic?

De ce sa fii invins cand poti invinge? Oh, adu credinta ta slaba si darurile tale ofilite la Cel care le poate inviora si completa! Roagate ferbinte: "Intareste, Dumnezeule, ce ai facut pentru noi".{ CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: