~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 noiembrie 2022

EXEMPLU UNUI TANAR


"Caci noi suntem lucrarea Lui ,si am fost ziditi in Hristos Isus pentru fapte bune, pe care le-a pregatit Dumneze mai dinainte, ca sa umblam in ele.(Efeseni 2:10)

In calatoria pe mare spre India, un tanar marinar sedea intr-o seara intunecoasa in cabina lui; ii era foarte rau. Marea era tot mai agitata, furtuna vuia si vajia asurzitor.

Deodata, tanarul a fost speriat de strigatul: " Un om a cazut peste bord! " In aceeasi clipa a auzit zgomot deasupra lui, produs de marinarii grabiti sa acorde ajutor.

N-ar fi trebuit oare sa de si el o mana de ajutor ? Dar era intr-o stare asa de jalnica, incat nu avea nici un sens sa mearga pe punte.

Nu ar fi putut ajuta salvarea acelui om poate doar ar fi stat in calea celorlalti. Totusi, s-a intrebat: "As putea oare sa fac si eu ceva?" 

A deprins repede lampa sa si a tinut-o aproape de fereastra cabinei, si astfel razele lampii sa cada pe mare. Si ce s-a intamplat? Cateva minute mai tarziu. a rasunat strigate de bucurie: "Este in siguranta; totul este in oridine!

Dimineata , tanarul marinar a aflat ca lampa sa fusese singurul mijloc de salvare a acelui om aflat in primejdie. Lumina lampii cazuse in clipa potrivita peste cel ce se sbatea in valuri, astfel ca franghia a fost aruncata in directia lui, iar el a prins-o.

Exemplul acestui tanar sa ne insufleteasca pe toti pentru a le fi de ajutor semenilor nostri. " Adevarat este cuvantul acesta si vreau sa starui cu tarie  asupra acestor lucruri,

Pentru ca cei care au crezut in Dumnezeu sa caute sa fie cei dintai in fapte bune. Acestea lucruri sunt bune si de folos pentru oameni "(Tit 3:8) {Samanta buna}

Niciun comentariu: