~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 4 noiembrie 2022

"EL ESTE VIATA NOASTRA"


"El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentruca noi , fiind morti fata de pacate , sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1 Petru 2:24)T

 Temelia pe care se sprijina credinta este aceasta: "Dumnezeu era in Cristos impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor. (2 Corinteni5:19)

Marele fapt pe care se bazeaza credinta este ca "Cuvantul s-a facut Trup, si a locuit printre noi "(Ioan 1:14) si ca "Cristos de asemenea , a suferit odata pentu pacate, El,  Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti ,ca sa ne aduca la Dumnezeu" (1 Petru 3:18) 

"El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn"(1 Petru 2"24), pentru ca "pedeapsa , care ne da pace , a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."(Isaia 53:5)

Intr-un cuvant, marele stalp al sperantei crestine este inlocuirea. Speranta lui sta in jertfa  de ispasire a Domnului Hristos pentru cel vinovat. Fiind facut "Pacat pentu noi, ca noi sa fin neprihanirea lui Dumnezeu in El" (2 Corinteni 5:21)

Christos a oferit o jertfa adevarata si ispasitoare in camera, in locul si folosul celor pe care Tatal i-a dat, care sunt cunoscuti  de Dumnezeu pe nume si recunoscuti in inimile lor dupa increderea pe care o au in Isus.

Aceasta este punctul cardinal al Evangheliei. Daca aceasta temelie ar fi indepartata, ce am mai putea face? Da ea este la fel de neclintita ca si tronul lui Dumnezeu. Noi stim acest lucru; ne linistim cu El, sa meditam la El si sa proclamam, dorind sa fim miscati de recunostinta in fiecare parte a vietii si a conversatiei noastre.

In zile noastre doctrina ispasirii a fost atacata in mod direct. Oamenii nu pot indura inlocuirea, Ei scrasnesc din dinti la gandul ca Mielul lui Dumnezeu a purtat pacatul omului.

Dar noi , care cunoastem din experienta valoarea acestui adevar, Il vom proclama cu incredere si neincetat impotriva lor. Nu il vom dilua si nu il vom schimba , nu vom irosi nici o particica din El. Numai Christos, Inlocuitorul sigur, poate purta suferinta umana si poate suferi in locul oamenilor.

Noi nu putem si nu indraznim sa renuntam la acest adevar, fiindca El este viata noastra. In ciuda orcarei contravese, simtim ca "totusi , temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita."{CHARLES H. SPURGEON} 

Niciun comentariu: