~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 7 iulie 2022

"FIECARE CRESTIN AR TREBUI SA AIBA PROPIUL SAU MUNTE"



"Isus a luat cu El pe Petru , pe Ioan si pe Iacov, si S-a suit pe munte sa se roage. Pe cand Se ruga. I s-a schimbat infatisarea fetei, si imbracamintea  I s-a facut alba si stralaciutoare... Petru si tovarasii ...au vazut slava lui Isus.(Luca 9:28-29- ,32)

Cand Domnul Isus i-a luat pe acesti trei ucenici sus pe munte singuri, El i-a adus intr-o stransa comuniune cu El Insusi, Ei "au vazut slava lui Isus" si au spus: "Este bine sa fim aici" (Luca 9:32 33)  .Cerul nu este niciodata departe de cei care zabovesc pe munte cu Domnul lor.

Cine dintre noi in anumite momente de meditatie si rugaciune nu a prins o sclipire din portile cerului? Cine nu a simtit in locul tainic al sfintei comuniuni un val puternic de emotie- un pic din gustul binecuvantatei bucurii ce va veni?

Invatatorul a avut momente si locuri speciale pentru o conversatie linistita cu ucenici Sai. Odata S-a intanlit cu ei pe muntele Hermon, dar mai des pe pantele sacre ale muntele Maslinilor.

Fiecare crestin ar trebui sa aiba propiul sau munte al Maslinilor. Astazi majoritatea dintre noi, mai ales aceia dintre noi care locuiesc in orase, traiesc sub un mare stres. De dimineata de vreme si pana la ora de culcare suntem expusi vartejului vietii.

In mijlocul acestei zarve, e mica oportunitatea pentru o meditatie linistita, pentru Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciune, si pentru partasia de inima. 

Chiar si Daniel avea nevoie sa aiba propiul munte al Maslinilor in camera lui in mijlocul racnetelor Babilonului idolatru. Petru a gasit un acoperisi in Iope, si Martin Luther a gasit o "camera de sus"in Wittenberg, un loc care inca mai este considerat  sacru.

Ioseph Parker, un predicator englez congregationalist din secolul al XIX-lea, a spus odata: "Daca noi , ca Biserica, nu ne intoarcem la viziuni spirituale, la crampeie de cer, si la cunostinta unei  glorii si a unei vieti mai minunate, ne vom pierde credinta.

Altarul nostru va deveni doar o piatra rece si goala, niciodata binecuvantata o vizita din cer". Si de aceasta are nevoie lumea de astazi  - de oameni care L-au vazut pe Domnul lor.  din Arta pierduta a meditatiei.

Apropie-te de El! Poate ca El te va lua astazi pe munte - in acelasi loc unde l-a luat pe Petru cu gafele lui, pe Iacov si pe Ioan , " Fiii tunetului" (Marcu 3:17), care in repetate randuri nu L-au inteles deloc pe Invatatorul lor si misiunea Lui.

Nu exista nici un motiv pentru care El sa nu te i-a, asa ca nu exclude aceasta posibilitate pentru tine,spunand: O, aceste viziuni si revelatii minunate ale Domnului sunt doar pentru anumiti oameni! "Ele pot fi si pentru tine! { John Thamas McNeill}

Niciun comentariu: