~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 9 iulie 2022

BINECUVANTARILE BOLI


 "Doamne" ,i-a raspuns bonlavul,"n-am pe nimeni sa ma bage in scaldatoare cand se tulbura apa: si, pana sa ma duc eu , se pogoara altul inaintea mea."Scoala-te i-a zis Isus, ridica-ti patul si umbla."(Ioan5:5-7-8)

Aceasta a fost o perioada lunga de boala.Este foarte greu sa fii un invalid an dupa an. Textul de astazi poate ajunge la unii care sunt chinuiti astfel si ar fi bine sa ne oprim pentru o clipa ca sa ne gandim la cazul lor.

Crestinii invalizi au la dispozitie multe mangaieri; ramane doar sa vrea sa le i-a in inimile lor. Dumnezeu nu face greseli in modul in care Se ocupa de copiii Sai. El stie in ce scoala invata ei cele mai bune lectii si prin ce fel de experiente se vor dezvolta cel mai bine.

Richard Baxter a facut o insemnare ciudata pe marginea acestui pasaj: "Ce mare indurare fata de de omul acela - sa traieasca treizeci si opt de ani sub disciplina sanatoasa a lui Dumnezeu!

O, Dumnezeul meu,iti multumesc pentru o displicina asemanatoare timp de cincizeci si opt de ani;cat de sigura este o viata ca aceasta, in comparatie cu prosperitatea deplina si cu placerea!

Focul cuptorului suferintei arde multe legaturi ale pacatului si ale caracterului lumesc. Multi care sunt in cer acum ii vor multumi pentru totdeauna lui Dumnezeu pentru invaliditatea din viata aceasta, care i-a protejat de pacat.

Putem fi siguri ca Dumnezeu nu isi cheama niciodata vreunul din copiii Sai la o parte in camera de suferinta, fara scopul de a-i binecuvanta.El vrea sa-i invete vreo lectie, vrea sa le arata o noua lumina a iubirii Sale.vrea sa aducala suprafata vreo frumusete din ei.

Camerele de boala ar trebui sa fie intotdeauna locuri sacre pentru noi,cand ne amintim ca Dumnezeu ne-a chemat acolo, pentru a face o lucrare speciala in sufletele noastre.Trebuie sa fim foarte atenti ca sa nu pirdem binele pe care vrea sa-l primim.

Numai cei care se incred in Domnul Cristos si stau la pieptul Sau sunt binecuvantati  de sufrinta. Prea multi invalizi devin nemultumiti,nefericiti, acri, si irascibili..

Adesea boala nu face nici un bine pentru cei ce sufera. Putine sunt situatiile in care avem atat de mare nevoie sa veghem asupra noastra insine si sa ne devotam in rugaciune catre Dumnezeu.

Cauta sa tii boala in afara inimii tale, si sa-L pastrezi pe Domnul Cristos acolo cu dragostea Sa.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: