~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 15 mai 2022

"DUMNEZEU SE GANDESTE INTOTDEAUNA LA NOI"


"Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor. Daca le numar, sunt mai multe decat boabele de nisip Cand ma trezesc, sunt tot cu tine.(Psalmul 139:17-18)

Atotstiinta divina nu aduce nici o mangaiere mintilor nesfintite, dar copiii lui Dumnezeu gasesc in ea belsug de alinare.

Dumnezeu se gandeste intotdeauna la noi. El nu-Si intoarce niciodata fata de la noi, pentru ca ne priveste intotdeauna.

Acest lucru este absolut necesar, fiindca ar fi ingrozitor sa ramanem macar o clipa fara proctectia Sa. Gandurile Sale sunt intotdeauna blande  iubitoare,intelepte prudente si prevazatoare 

Ele ne aduc benificii nemasurate; de aceea, este o incantare sa ne amintim de ele.

Domnul s-a gandit intotdeauna la poporul Sau; dovada este alegerea lor si legamantul de har prin care le-a asigurat mantuirea. 

El se va gandi intotdeauna la ei; o dovedeste perseverenta cu care ii conduce in siguranta, spre odihna finala. In toate umbletele noastre , privirea Strajerului vesnic ne urmareste necontenit; nu iesim niciodata din raza Lui de observatie.

In toate durerile noastre, El ne priveste neincetat, si niciunul din vaitele noastre nu-I este nestiut. In toate chinurile noastre, El ne observa stradaniile si scrie in cartea Sa toate luptele celor credinciosi.

Gandurile Domnului ne urmaresc pe toate cararile si patrund pana in strafundul fiintei noastre. Nici un nerv si niciun tendon, nici o valva si nici o artera nu este uitata; toate detaliile lumii noastre neinsemnate se afla in gandurile marelui Dumnezeu.

Draga cititorule, pretuieste acest adevar? Atunci pastreaza-l in inima ta. Domnul traieste si se gandeste la noi; aceasta este un adevar prea pretuios pentru a fi furat.

 Cunoasterea unui nobil este atat de valoroasa incat cel care o are se considera bogat; cu cat mai de pret este cunoasterea Regelui Reglor! Daca Dumnezeu se gandeste la noi, totul este bine, si ne putem bucura pe vecie.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: