~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 6 mai 2022

CRISTOS II CUNOASTE PE AI SAI


 "Domnul este bun, El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El.(Naum 1:7)"Eu sunt Pastorul cel bun.Eu imi cunosc oile Mele,si ele Ma cunosc pe Mine (Ioan 10:14)

Pastorii orientali aveau anumite semne dupa care isi cunosteau propiile oi. Chiar si in tara noastra fermierii isi marcheaza  oile - cu propiile lor initiale,  cu un "semn la ureche" sau un alt semn specific, dupa care le vor cunoaste oriunde.

Cristos ii cunoaste pe ai  Lui dupa  niste semne distictive. El Ii  cunoaste dupa chipul lor. Exista ceva in fiecare copil adevarat al lui Dumnezeu care indica aparenenta lui - o tresatura a chipului divin reflectata in afara.

Tatal fiului risipitor si-a recunoscut fiul cand l-a vazuta de departe. Asa cum era el - in zdrente,sarac lipit, purtand pe el semnele unei vieti risipite - ochiul dragostei si-a recunoscut copilul.

Cristos nu Ii cunoaste pe ai Sai dupa chipul lor oricat de vaga ar fi asemanarea cu El. 

Oamenii din lume nu-i recunosc pe printii cerului in umilii  crestini pe care-i intanlesc; fiecare inger li cunoaste.

Cristos nu  cunoaste pe ai Sai doar dupa chipul lor ,ci si dupa voce. Mama recunoaste vocea copilului ei orunde, chiar si in intuneric, si o poate distinge dintre mii de voci. Cristos cunoaste  vocile celor care -i apartin, oriunde-l   aude vorbind sau plangand.

El cunoaste si dupa caracter. Chiar daca exteriorul este necizelat si stangaci, aceasta nu ascunde de ochii Sai viata interioara,  duhul ,inima. 

El l-a vazut pe viitorul Petru, in toata maretia  caracterului sau, in necioplitul Simion care a fost adus la El. El isi cunoaste prietenii prin ascultarea lor. 

Cunoaste hainele albe ale dreptatii pe care le poarte rascumparatii Sai. Isi cunoaste ucenicii prin faptul ca Il urmeaza acolo unde li conduce.

Cunoaste inima penitenta prin mireasma pe care o raspandeste: ea este un altar al tamaierii, este vasul spart din care se revarsa undelemn placut.

Asa cum descoperim locurile in care sunt ascunse florile dupa miresmele emanate de acestea, tot asa si Dumnezeu stie unde este o inma penitenta dupa mirosul  placut pe care-l raspandeste. El  cunoaste pe ai Sai{J.R.Miller}

Niciun comentariu: