~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 noiembrie 2021

EXISTA PERICOLUL SA RATAM OPORTUNITATI


"Cel ce sadeste si cel ce uda, sunt tot una; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui. 
Caci noi      suntem impreuna lucratori  cu Dumnezeu... "(1Corinteni 2:8-9) Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.(2Timotei1:7)
...Iata dece, zic, imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos ...si-L rog ca, potrivit cu bogatia slavei Sale,sa va faca sa va intariti in putere, prin Duhul Lui, in omul din launtru.(Efeseni14-16)
Te simti  incapabil in fata misiuni pe care Dumnezeu ti-a incredintat-o ? Cu toti avem sau am avut simtamantul ca anumite responsabilitati par mai grele decat o fiinta omeneasca sa implineasca.

Problemele se maresc inca si mai mult atunci cand folosim argumentul incapacitatii noastre pentru a nu face in niciun fel de lucrarea Domnului.

Incercam uneori sa ne convingem pe noi insine ca o anumita sarcina este prea grea sau ca Dumnezeu asteapta mai mult de la noi.

Cand lucrurile stau asa, exista pericolul sa ratam oportunitati majore pe care Dumnezeu ni le aseaza inainte. De exemplu. uneori ne conduce intr-o imprejurare in care sa putem vesti evanghelia unui coleg de munca, unor membri ai familiei sau unor cunostinte.

Dar cat de des ne dam inapoi si ratam astfel de momente oportune, fiindca ne teme ca n-am sti ce sa spunem!

Simtamantul de inadecvare se naste din teama - mai precis, din teama ca nu ne putem ridica la inaltimea asteptarilor. Indferent de cat de incapabili ne simtim , aceasta nu este o scuza pentru a ne eschiva de la responsabilitati.

Adevarul este ca, oricat de incapabili s-ar simti cineva sa implineasca lucrurile la care Dumnezeu l-a ghemat, Duhul Sfant este mai mult decat capabil in aceasta privinta.

Ca si credinciosi, noi n-avem nevoie sa detinem capacitati si competente extraordinare, ci doar sa fim disponibili 2 Timotei 1.7 ne spune ca Dumnezeu ne-a dat un Duh de putere, nu unul de frica.

Tot ceea ce credinciosul trebue sa faca este sa paseasca inainte prin credinta.Puterea si incurajarea Duhului Sfant vor fi acolo pentru a-l sprijini. {T.Hadley,Sr.}

Niciun comentariu: