~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 noiembrie 2021

PRIETENIA CURAJOASA A LUI DUMNEZEU


 "Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentruca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna. "Cel ce da samanta semanatorului  si paine pentru hrana" , va va da si va va inmulti si voua samanta de semanat si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre. (2 Corinteni 9:8-10)

O, de cat curaj da dovada Dumnezeu prin faptul ca are incredere  in noi! Spui tu cumva: "El nu a procedat intelept cand m-a ales pe mine, fiindca nu este nimic bun in mine si nu am nici o valoare"?

Tocmai acesta este motivul pentru care te-a ales El. Atata vreme cat crezi ca esti de valoare pentru El, Dumnezeu nu te poate alege, deoarece ai scopuri propii carora sa le slujesti.

Insa daca Ii vei ingadui sa te duca la capatul increderii tale in fortele propii, atunci El te va alege sa mergi impreuna cu El "La Ierusalim " (Luca 18 :31 Si asta va insemna Implinirea unor scopori pentru El nu le discuta cu tine.

Noi avem tendinta sa spunem  ca datorita faptului ca un om are abilitati naturale, Dumnezeu va face din el un bun crestin. Nu este insa vorba despre inzestrarea  noastra, ci despre saracia noastra ;

nu despre ceea ce aducem noi, ci despre ceea ce pune Dumnezeu in noi; nu despre virtuti naturale,tarie de caracter, cunostinte sau experienta - toate acestea nu sunt de nici un folos in aceasta privinta. 

Singurul  lucru de valoare este sa fim adusi in scopul irezistibil al lui Dumnezeu si sa devenim prietenii Sai (vezi (1 Corinteni 1:26,31)

Dumnezeu este prieten cu oameni care isi cunosc saracia El nu poate realiza nimic cu cel care crede  ca Ii este de folos lui Dumnezeu. 

Noi, in calitate de crestini, nu ne aflam aici nicidecum pentru scopul nostru - ne aflam aici pentru scopul lui Dumnezeu, iar cele doua nu coincid.

Noi nu stim care este scopul irezistibil al lui Dumnezeu, insa orice s-ar intampla, trebuie sa pastram intacta relatia noastra cu El.

Nu trebuie sa ingaduim niciodata unui lucru sa deterioreze relatia noastra cu Dumnezeu, insa daca se intampla cumva sa o deterioreze, trebuie sa ne facem timp sa o reparem.

Cel mai important aspect al crestinismului nu este lucrare care o facem noi, ci relatia pe care o avem, alaturi de influienta si calitatile produse de aceasta relatie. Aceasta este singurul lucru spre care ne cere Dumnezeu sa ne indreptam atentia  si singurul lucru care este in permanenta sub asalt.{OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: