~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 5 noiembrie 2021

INALTAREA SA LA CER SI ACCESUL NOSTRU


  "Apoi le-a zis: "Iata ce va spuneam cand inca eram cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine. in legea lui Moise, in prooroci si in Psalmi.

Atunci le-a deschis mintea ca sa inteleaga Scripturile.Si le-a zis: "Asa este scris, si asa trebuiea sa patimeasca Hristos, si sa invieze a treia   zi dintre cei morti...S-a despartit de ei, si a fost inaltat la cer .Luca 24:44-46,51)

In viata noastra, noi nu avem parte de experiente care sa corespunda evenimentelor din viata Domnului nostru de dupa schimbarea Sa la fata.

Incepand din acel moment, viata Lui s-a schimbat cu totul. Pana in momentul schimbarii la fata, El a manifestat viata normala si desavarsita a unui om.

Insa dupa schimbarea la fata - gradina Ghetsimani, Crucea, invierea - nimic nu ne este familiar. Crucea Lui este usa prin care orice membru al neamului omenesc poate avea acces la viata lui Dumnezeu; prin invierea Sa,

El are dreptul de a da viata vesnica oricui, iar prin inaltarea Sa la cer, Domnul nostru a intrat in cer, lasand usa deschisa pentru omenire.

Schimbarea la fata a fost incheiata pe Muntele Inaltarii.  Daca Isus S-ar fi dus in cer direct de pe Muntele Schimbarii la Fata, S-ar fi dus singur.

El nu a fost pentru noi decat o Personalitate plina de glorie. Insa El a intors spatele gloriei si a coborat de pe munte ca sa Se identifice cu omenirea pacatoasa.

Inaltarea la cer este desavarsirea schimbarii la fata.  Domnul nostru S-a intors in gloria Sa de la inceput, insa nu doar ca Fiu al lui Dumnezeu -  El  S-a intors la tatal Sau ca Fiu al omului deopotriva.

Acum orisicine are acces liber direct la tronul lui Dumnezeu, datorita inaltarii la cer a Fiul omului. In calitatea de Fiu al omului, Isus Hristos Si-a limitat in mod deliberat  omnipotenta, omniprezenta si omniscienta. Insa acum acestea Ii apartin in mod absolut si deplin.

In calitate de Fiu al omului, Isus Hristos are acum toata puterea la tronul lui Dumnezeu. Dupa inaltarea Sa la cer, El este Regele regilor si Domnul domnilor.{OSWALD CHAMBERS}

"Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har pentruca sa fim ajutati la vreme de nevoie.(Evrei 4:16)

Niciun comentariu: