~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 17 septembrie 2021

RASPLATA MILEI


 "Caci Dumnezeu nu este nedrept ca sa uite ostenala voastra si dragostea, pe care ati aratat-o pentru Numele Lui, voi care ati ajutorat si ajutati pe sfinti,"(Evrei 6:10)

      "Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila! (Matei 5:7)

Oamenii primesc inapoi in lume aceasta exact ceea ce dau. Daca credem ca lumea este aspra cu noi, se prea poate ca asprimea sa fie in noi insine si ca ceea ce auzim sa fie ecoul propiei noastre vorbiri, ceea ce simtim  sa fie contralovitura propiei noastre lovituri,

ceea ce  vedem sa fie reflectarea urateniei atitudenii si temperamentului nostru, ceea ce adunam in san sa fie recolta propiei noastre semanari. Daca suntem prefacuti cu cineva se prea poate ca intr-o zi cineva sa fie prefacuti fata de noi. 

Daca suntem nedrepti  fata de un altul, nu incape indoiala ca intr-o zi cineva se va comporta nedrept cu noi. Pe de alta parte, daca lumea ne pare plina de dragoste, este aproape sigur ca noi daruim lumii dragoste. Oamenii ne trateaza in general asa cum ii  tratam noi.

Omul generos gaseste oameni generosi. Omul simtitor la nevoile altora gaseste  intelegere fata de nevoile lui. Omul milos are parte de mila. Omul egoist intotdeauna se gandeste ca aceasta lume este foarte egoista.

Asadar, regula de aur se afla intr-un profund principiu al vietii:  "Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel"(Matei 7:12)  Ceea ce le vom face altora ne vor face si ei noua. Aceasta este principiul.

Daca vrem mila trebuie sa fim milosi; daca asteptam intelegere si ajutor, trebuie sa manifestam intelegere si sa oferim ajutor.

Trebuie doar sa ne punem in locul oamenilor si sa-i intrebam cum ar vrea sa fie tratati. De regula, oamenii nu daruiesc caldura pentru raceala, curtoazie pentru grosolanie, bunatate pentru rautate.

Principiul se aplica chiar si tratamentului divin fata de noi. In judecata lui Dumnezeu, primim conform faptelelor noastre. 

Cel care obtine iertare este cel care iarta pe altii. Cel care gaseste mila este cel care arata mila altora. Cel  pe care Cristos il va martarusi  inaintea  Tatalui Sau este cel care aici,  inaintea  oamenilor, L-a martarusit pe Cristos.

Deci , noi vom culege  pentru eternitate ceea ce am semanat si vom aduna ceea ce am imprastiat.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: