~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 13 septembrie 2021

ADAPA-TE DIN HARUL LUI DUMNEZEU - ACUM


"Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselele noastre, ne-a adus la viata  impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti (Efeseni 2:4-5
"...va sfatuim sa faceti asa ca sa nu fi primit in zadar harul lui Dumnezeu."(2 Corinteni 6:1)

Harul pe care l-ai avut ieri nu iti va fi suficient si pentru astazi. Harul este bunavointa necesara a lui Dumnezeu, si poti avea intotdeauna siguranta ca te poti adapa din el oricand ai nevoie.

"...  in indelunga rabdare, in necazuri, in greutati, in strimtorari " - in aceste situatii ne este pusa la incercare rabdarea(6:4, NTR. Nu reusesti sa te bizui pe harul lui Dumnezeu in  astfel de situatii? Iti spui tu: " Ei bine, nu voi pune la socoteala situatia aceasta?

Ceea ce trebuie sa faci nu este sa te rogi si sa Ii ceri lui Dumnezeu sa te ajute, ci sa iti insusesti harul lui Dumnezeu acum. Noi avem tendinta sa facem din rugaciune pregatirea pentru slujirea noastra, insa ea nu reprezinta nicidata  aceasta in Biblie.

Rugaciunea este practica adaptarii din harul lui Dumnezeu. Sa nu spui: Voi indura situatia aceasta pana cand voi putea sa ma duc undeva ca sa ma rog. 

Roaga-te chiar acum - adapa-te  din harul lui Dumnezeu atunci cand te afli in nevoie. Rugaciunea este lucru cel mai normal si mai de folos; ea nu este un simplu act reflex al dedicari tale fata de Dumnezeu.

Noi invatam foarte anevoie sa ne adaptam din harul lui Dumnezeu prin rugaciune.

"...in batai, in temnite, in rascoale, in osteneli..." (6:5) - in toate aceste lucruri, arata in viata ta ca te adapi din harul lui Dumnezeu, lucru care iti va dovedi tie si altora ca esti un miracol al Sau. Adapa-te din harul Sau acum, numai tarziu.

Principalul cuvant din vocabularul spiritual este acum. Oriunde te vor duce imprejurarile vietii, continua sa te adapi din harul lui Dumnezeu in orice situatie te-ai afla.

Una dintre cele mai mari dovezi ale faptului ca te adapi din harul lui Dumnezeu este aceea ca poti sa fii totalmente umilit inaintea altora fara sa manifesti absolut nimic altceva decat harul Sau.

"...neavand nimic..." Niciodata sa nu pastrezi ceva pentru mai tarziu. Jertfeste-te cu totul, dand tot ce ai mai bun, si fii mereu sarac. Ni fi niciodata diplomat si grijuliu cu comoara pe care ti-o da Dumnezeu. "...si totusi stapanind toate lucrurile"- aceasta este o saracie triumfatoare (6:10){OSWALD GHAMBER)

Niciun comentariu: