~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 27 septembrie 2021

PUTERE PENTRU FIECARE ZI


 "Domnul a zis lui Moise: Iata, voi face sa ploaie paine din ceruri. Poporul va iesi afara si va strange  cat ii  trebuie pentru fiecare zi .Exod 16:4)

"Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeuil vostru si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti;si de glasul  Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti si de El sa va alipiti. (Deuteronom 13:4)

Vizita medicului- sef la spital l-a determinat pe pacientul care avusese un grav accident sa intrebe: "Domnule doctor, cat timp voi ramane aici?".Zambind, medicul a raspuns: "decamdata  azi! 

Odinioara, in calatoria prin pustie, Dumnezeu i-a dat poporului Israel un raspuns asemanator: "Va strange cat ii trebuie in pentru fiecare zi". Mana a cazut zi de zi, suficienta pentru ziua respectiva.

Acelasi raspuns ni-l da Dumnezeu noua astazi. El nu ne da putere in avans pentru o saptamana sau pentru o luna, ci El ne-o da asa cum avem nevoie de ea zi de zi.

El ne da har luni pentru ziua de luni, iar marti pentru ziua de marti si asa mai departe. De ce ne ingrijoram cu privire la ce va fi maine?

Domnul Isus ne cere : Nu va ingrijorati pentru ziua de maine".  Harul lui Dumnezeu este suficient pentru fiecare zi!  Avem la dispozitia noastra ajutorul si conducerea Sa pentru ziua de azi,

Farurile unei masini lumineaza pe o strada intunecoasa doar un segment de drum. Mergand mai departe farurile lumineaza urmatoarea bucata de strada.

Asa ajungem la  tinta chiar si prin noapte, fara sa fi fost deloc in intuneric, pentru ca intreg drumul a fost luminos, cu toate intotdeauna a fost luminat doar o scurta portiune de drum. Asa ne conduce Dumnezeu: portiune cu portiune, zi de zi. 

Povara ,oricat de apasatoare ar fi,  o purtam pana la lasarea intunericului. Ne facem munca, oricat de grea ar fi, doat pentru astazi.

Prin puterea lui Dumnezeu putem sa inaintam, in credinta si in dragoste, pana cand soarele apune. Este suficienta putere asigurata pentru o zi. "Samanta buna}

Niciun comentariu: