~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 3 septembrie 2021

"IN ORICE VREME INCREDETI-VA IN EL"


 "Cel ce sta supt ocrotirea Celui Prea Inalt, si se odihneste la umbra Celui Atotputernic,zice despre Domnul: "El este locul meu de scapare, si cetatuia mea, Dumnezeul meu in care ma incred.!(Psalmul 91:1-2)
                                   "In orice vreme,incredeti-va in El"

Credinta este conducatorul vietii vremelnice, ca si al vietii spirituale. Noi trebuie sa avem credinta in Dumnezeu pentru problemele pamantesti, ca si pentru grijile ceresti. 

Doar asa invatam sa ne incredem in Dumnezeu ca sa implineasca nevoile zilnice si sa traim deasupra lumii. Nu trebuie sa fim lenesi, fiindca lenivia arata ca nu ne incredem in Dumnezeu, care munceste mereu, ci in deavol, care este tatal leniviei.

Nu vom fi nechibzuiti sau risipitori, fiindca aceasta inseamna sa ne incredem mai de graba in noroc decat in Dumnezeul cel viu, care este Dumnezeul economiei si al ordineii

Actionand cu toata prudenta si corectitudinea, ne bazam cu simplitate si in intregime pe Dumnezeu mereu. Permiteti-mi sa va recomand o viata de incredere in Dumnezeu in lucrurile pamantesti .

Crezand in Dumnezeu nu va trebui sa te caiesti, fiindca ai folosit miljoace necurate ca sa devii bogat. Slujeste-L pe Dumnezeu cu intregritate .

Daca nu ai niciun succes,  macar nu vei avea niciun pacat pe constiinta. Increzandu-te  in Dumnezeu, nu vei deveni vinovat de afirmatii contradictorii.

Cel care se increde in propiile abilitati navigheaza astazi intr-o directie si maine, in alta, ca o barca impinsa incoace si incolo de suflarea vantului.

Insa cel care se increde in Domnul este ca un vapor cu aburi, care despica valurile, infrunta vanturile si lasa o urma dreapta si stralucitoare spre limanul dorit.

Fii o persoana care are principii de viata inauntrul inimii! Nu te lasa tarat de practicile intelepciunii lumesti . Umbla pe cararea intregritatii cu pasi hotarati si arata ca esti neinvins prin putere pe care ti-o da increderea in Dumnezeu.

Astfel vei fi eliberat de grija poverilor. Nu vei fi tulburat de vesti rele. Inima ta va fi neclintita, " increzatoare in Domnul (Psalmul 112:7)Cat de placut este sa plutesti dus de curentul providentei !

Nu exista nimic mai binecuvantat decat trairea unei vieti de dependenta ,intemeiata pe un Dumnezeu al legamantului. Nu mai avem nici o grija, "caci El insusi ingrijeste de noi,Nu avem necazuri ,fiindca ne aruncam poverile asupra Domnului.{CHARLES H SPURGEON}

Niciun comentariu: