~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 30 august 2021

ASTEPTAREA NECESITA RABDARE


 "Domnul este bun cu cine nadajduieste in El,cu sufletul care-L cauta. Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului.(Plangerile Lui Ieremia 3:26)

A astepta este mult mai greu decat a umbla,pentru ca asteptarea necesista rabdare,si rabdarea este o virtute rara. Noi ne bucuram sa stim ca Dumnezeu construieste garduri in jurul poporului Sau, cand privim gardul sub aspectul proctectiei.

Dar cand il vedem crescand tot mai inalt pana cand nu mai putem sa vedem pe peste el, ne intrebam daca vom mai iesi vreodata din mica noastra sfera de influenta si slujire, in care ne simtim inchisi.

Uneori ne este greu sa intelegem de ce nu avem un domeniu mai larg de slujire,si devine dificil pentru noi "sa luminam coltul" in care ne aflam.

Dar Dumnezeu are un scop in toate intarzierile Lui. "Domnul intareste pasii omului cand Ii place calea Lui (paslmul 37:23)

Langa acest verset, pe marginea Bibliei lui, George Mueller a facut aceasta observatie:si opririle de asemenea".Este o trista greseala ca cineva sa treaca de gardurile lui Dumnezeu.

Este un principiu vital al calauzirii Domnului ca un crestin sa nu plece niciodata din locul in care este sigur ca la asezat Dumnezeu, pana nu se misca "stalpul de nor"(Exod 13:21)

Odata ce am invatat sa asteptam indrumarea Domnului in toate,vom cunoaste puterea care gaseste punctul ei cel mai inalt intr-o umblare lina si constanta.

Multi dintre noinu avem aceasta putere pe care o dorim atat de mult, dar Dumnezeu da putere deplina pentru orice lucrare pe care ne cheama s-o facem.

Asteptarea _ sa ramai credincios carmuirii Lui  _ aceasta este secretul puterii. Si orice lucru care nu se potriveste cu ascultarea de El este o pierdere de timp si de energie.  Vegheaza si asteapta calauzrea Lui. 

Trebuie viata considerata un esec de cineva constrans sa stea pe loc,fortat la inactivitate si obligat sa urmareasca valurile mari si tumultoase ale vietii pe tarm? Nu -- victoria se castiga atunci stand pe loc si asteptand in tacere.

Insa lucru acesta este de o mie de ori mai greu de facut decat in trecut,cand alergai cu capul inainte la treburile vietii. e nevoie de mai mult curaj sa stai si sa astepti si totusi sa nu te descurajezi sau sa-ti pierzi speranta sa te supui voii lui Dumnezeu,,

Sa renunti la oportunitatile de a lucra si sa lasi onorile pentru altii,si sa fii tacut si increzator,si bucuros in timp ce multimea ocupata isi continua fericita drumul.Cea mai minunata viata este:"sa ramaneti in picioare dupa ce veti birui totul" (Efeseni 6:13){IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: