~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 13 august 2021

OBICEUL LUI CRISTOS DE A SE RUGA


 "Cereti si vi se va da;cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere capata;cine cauta gaseste;si celui ce bate i se deschide.(Matei 7:7-8)  "Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenici Lui.(Ioan 18:2)

Din aceste cuvinte intrezarim ceva din obiceiurile devotionale ale Domnului. Liniste adanca din Gradina Maslinilor era odaia Sa de rugaciune.

Aici obisnuia sa mearga pentru rastimpuri de rugaciune. Mai existau si alte locuri flosite de El in acest scop, precum varfurile de munte, unde Isi petrege nopti intregi in comuniune cu Tatal Sau.

Exemplul Domnului nostru ne invata ca ar trebui sa ne petrecepem mult timp in devotiune.Unii oameni  izbutesc sa se descurce fara multa rugaciune, si aceasta este intotdeauna cu pretul vetii lor spiriutuale.

Daca nu ne hranim sufletele, ele devin  foarte neroditoare. de fapt, nu poate exista viata crestina frumoasa, puternica,  folositoare fara  multa lucrare in camaruta de rugaciune.

Fiecare pom are o radacina, pe care oamenii nu o pot vedea, care nu are nicio frumusete, dar care, in secret, in intuneric, face un serviciu pomului, fara de care pomul nu ar putea trai.

Ceea ce reprezinta radacina pentru pom aceea este si viata devotionala  tainica a crestinului pentru viata exterioara ,vizibila, observata de lume.

Noi vom inflori si vom fi roditori in viata spirituala doar proportional cu seriozitate, autenticitatea si intensitatea vietii  noastre devotionale. Este nevoie ca si cea mai mica lucrare sa fie instotita de foarte multa rugaciune.

Exemplul Domnului nostru ne invata de asemenea, importanta obiceiurilor regulate de rugaciune.Unii oameni spun ca rugaciunea ar trebui sa fie spontanta si ca fixarea unui timp si a unui loc anume pentru ea o fac sa devina formala fara viata.

Insa noi suntem fapturi ale obiceiurilor regulate de rugaciune. Unii oameni spun ca rugaciunea ar trebui sa fie spontanta si ca fixarea unui timp si a unui loc anume pentru ea o fac sa devina formala, fara viata.

Insa noi suntem fapturi ale obiceiului si ,de aceea, daca nu ne rugam in mod regulat, in fiecaare zi, foarte curand nu ne vom mai ruga de loc.

Daca insa mergem intotdeauna in camaruta noastra la o ora fixata activitate noastra devotinonala va devei partea vietii noastre zilnice si nu vom trai nici macar o zi fara timpul ei de rugaciune.

Daca viata sfanta a Domnului nostru a avut nevoie de obiceiuri regulate de rugaciune si comuniune cu mult mai mult au nevoie de acestea vietile noastre frante,imperfecte.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: